© Kuva: Getty Images

Fani uhosi saavansa elinikäisen porttikiellon – NHL:n yksi legendaarisimmista perinteistä kuolemassa?

NHL on perinteitä täynnä, mutta yksi näistä näyttää kuolleen viime kevään otteluun Detroit Red Wingsin ja New Jersey Devilsin välillä, joka miteltiin 9. huhtikuuta. Kyseessä oli tuolloin kautta aikojen viimeinen Red Wings -kamppailu legendaarisella Joe Louis Arenalla, jonka kotijoukkue voitti lukemin 4-1.

Mikä oli sitten se perinne, joka kuolla kupsahti kyseiseen otteluun? No, kuten arvata saattaa, niin tuolloin katsojat saivat heittää luvan kanssa jäälle mustekaloja, joka on ollut Red Wingsin perinne jo vuosikymmenien ajan.

Alunperin mustekalan kahdeksan lonkeroa kuvastivat voittojen määrää, mitä NHL-joukkueen pitää saada voittaakseen Stanley Cupin mestaruuden. Red Wingsin viimeisessä kotiottelussa heitettiin lopulta jäälle jopa 35 mustekalaa.

Uusi kausi on kuitenkin uusi kausi, minkä lisäksi Red Wings muutti kesän aikana kotinsa Little Caesars Arenalle. Kun Red Wings pelasi uudella areenalla ensimmäistä kotiotteluaan, oli Red Wings -fani Nick Horvath onnistunut kuljettamaan jäähallille mustekalan.

Hän olikin se kunnianarvoinen henkilö, joka heitti ensimmäisen mustekalan Little Caesars Arenan jäälle. Hänet haettiin tämän jälkeen nopealla tahdilla paikaltaan talteen, minkä jälkeen hänet poistettiin koko hallista.

– Kaksi vartijaa kertoivat minulle, että minun oli poistuttava. Tunnelma oli tässä vaiheessa todella tiukka, Horvath kertoi CBC:n haastattelun mukaan.

Horvath kertoikin tässä vaiheessa kanadalaislehdelle kauhutarinan, sillä hänen omien sanojensa mukaan häntä saattaa uhata jopa elinikäinen porttikielto.

– Jos he haluaisivat antaa minulle sakot, ymmärtäisin tämän. Jos he haluaisivat antaa minulle koko kauden mittaisen porttikiellon, pystyisin elämään tämän asian kanssa. Mutta nyt he antavat minulle elinikäisen porttikiellon? Niin ei saa tapahtua.

Loppuviimein Red Wings kertoi, että näin ei tule tapahtumaan. Asiaa kommentoi organisaation puhemies Kyle Kujawa. Hänen mukaansa asiassa toimittiin vastaavalla tavalla, kuin Joe Louis Arenalla.

– Se on NHL:n sääntö, että jäälle ei saa heittää mitään ylimääräistä. Kaikki, jotka saadaan tästä kiinni, saattavat saada Detroitin poliisilta sakkorangaistuksen, Kujawa kertoi MLiven mukaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.