Kun Las Vegas sai taannoin uutisen siitä, että kaupunki saa historiansa ensimmäisen merkittävän urheiluseuran Vegas Golden Knightsin muodossa, olivat NHL-fanit enemmän kuin innoissaan.

Seura onkin aloittanut jo NHL-taipaleensa, mutta sen liittyminen liigaan oli työn ja tuskan takana. Kun kaikki ongelmat olivat selätetty, teetti se ongelmia eräälle toiselle NHL-seuralle.

Vegas nimittäin teki yhteistyösopimuksen AHL-joukkue Chicago Wolvesin kanssa, joka toimi aiemmin St. Louis Bluesin yhteistyöseurana. Se jättikin nuottipaidat lopulta ilman varsinaista AHL-seuraa, joskin se on lainannut nuoria pelaajiaan yhä Wolvesin riveihin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ensi kaudesta lähtien tämä ongelma jää kuitenkin historiaan, kiitos Colorado Avalanchen. AHL:ssä aloittaa nimittäin NHL:n tapaan 31. seura, kun ECHL:ssä aiemmin pelannut Colorado Eagles siirtyy American Hockey Leagueen. Eagles tulee luonnollisesti toimimaan Avalanchen yhteistyöseurana.

– Tämä on jännittävä päivä meidän organisaatiollemme. Mikä olisikaan parempi tapa kehittää pelaajiamme, kuin tehdä se 50 mailin päässä, Avalanchen GM:nä toimiva Joe Sakic kertoi ESPN:n mukaan.

Avalanchen nykyinen AHL-seura, San Antonio Rampage, aloittaa yhteistyön siis ensi kaudesta lähtien St. Louis Bluesin kanssa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.