Winnipeg Jetsin tulevaisuus kulminoituu hyvin pitkälti kaksikon Mark Scheifele & Patrik Laine ympärille.

Kun tutkaillaan NHL:n historiaa suomalaisesta näkökulmasta, on Laine maailman kovimman kiekkoliigan suurin suomalaistähti sitten Teemu Selänteen, joka sattumoisin pelasi niin ikään uransa alkuvuodet Winnipeg Jetsissä.

Laine on siis Pohjois-Amerikassa jo todellinen megajulkkis, vaikka hän onkin pelannut NHL:ssä vasta yhden kauden verran. Suomessa hän on jopa vielä paljon enemmän, minkä myös Scheifele tiedostaa.

– Me muistutamme häntä aina siitä ja sanomme, että hän on Jumala Suomessa, Scheifele naureskelee TSN:n haastattelussa.

Samalla 24-vuotiaan kanadalaissentterin, joka teki viime kaudella 79 runkosarjaotteluun ennätyspisteensä 32+50=82 ja uhosi tällä viikolla kehittyvänsä jopa Sidney Crosbya sekä Connor McDavidia paremmaksi pelaajaksi, kävi Lainetta viime kaudella ikään kuin sääliksi.

– Rehellisesti sanottuna, onhan se aika hullua. Me emme ajattele sitä niin paljoa, koska olemme Kanadassa ja emme näe sitä niin usein, mutta se mediahuomio, jonka hän sai on hullua. Suomalaismedia oli paikalla täällä joka päivä.

– Itse ajattelin, että ”Antakaa tälle kaverille nyt edes hetken hengähdystauko, hän on vasta 18-vuotias. Annetaan hänelle edes yksi päivä”, Scheifele muistelee viime kauden mediamylläkkää Laineen ympärillä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.