Winnipeg Jetsin Mark Scheifelen viime kausi oli äärimmäisen kova, sillä hän sijoittui pistepörssissä sijalle seitsemän. Hänen edellään olivat ainoastaan Connor McDavid, Sidney Crosby, Patrick Kane, Nicklas Bäckström, Nikita Kucherov sekä Brad Marchand.

– Olisi voinut mennä kuitenkin vieläkin paremmin, Scheifele naurahti NHL.com:n haastattelussa.

Tässä vaiheessa NHL.com:n toimittaja Nicholas J. Costonika kysyi hämmentyneenä, että ”vieläkin paremmin?”.

– Voi kyllä vain. Minulla ei ole tästä mitään epäilyksiä. Tässä urheilussa et voi vain sanoa, että ”No, kausi oli loistava. Toivottavasti pystyn roikkumaan heidän perässään myös jatkossa”. Minä tavoittelen jatkuvasti sitä, että minusta tulee parempi kuin Connorista (McDavid), parempi kuin Sidistä (Crosby).

– Se on tietenkin kova tavoite, sillä nuo kaverit ovat erityisiä pelaajia. He ovat tehneet uskomattoman määrä töitä heidän pelinsä eteen. Mutta yhdessä vaiheessa viime kautta olin koko liigan paras pistemies.

Scheifele vaikuttaa siis tosissaan tavoittelevansa maailman parhaan pelaajan titteliä, joten henkilökohtaisella tasolla kanadalaishyökkääjän tavoitteet ovat täysin katossa. Se on toki hatunnoston arvoinen tavoite, sillä harva uskaltaa myöntää tätä ääneen.

Esimerkiksi Connor McDavid on valittu jo useissa listauksissa maailman parhaaksi pelaajaksi, mutta pelaaja itse ojentaisi tittelin vielä ilomielin Crosbylle. Scheifele on kuitenkin omistanut tulevat vuodet oman tavoitteensa saavuttamiseen.

– Minun mielestäni jos vain pysyn tasaisena suorittajana, en näe syitä siihen, miksi en voisi päästä tavoitteeseeni. Minun on jatkettava kovaa työntekoa ja minulla on loistavat ketjukaverit, jotka auttavat minua tässä. Meillä on takanamme loistava puolustus.

– Minä jatkan sen tavoittelua, ettei minua vain mainittaisi tuon ryhmän yhteydessä, vaan kaikista parhaimpana.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.