Colorado Avalanchen venäläishyökkääjä Valeri Nitshushkin sai tiistaina NHL:ltä puolen vuoden pelikiellon pelaajien tukiohjelman sääntöjen rikkomisesta. Hän joutuu myös aloittamaan kolmannen asteen tukiohjelman.

DailyFaceoff-sivuston sisäpiiritoimittajan Frank Seravallin tietojen mukaan Nitshushkin reputti huumetestin. Hyökkääjän 6,15 miljoonan dollarin palkka pidätetään pelikiellon aikana.

Avalanche sai tiedon Nitshushkin pelikiellosta vain hetkeä ennen Dallas Stars -pudotuspelisarjan neljättä ottelua. Avalanche hävisi nelospelin lukemin 1-5 ja on häviöllä sarjassa otteluin 1-3.

Nitshushkinilla oli viime kevään pudotuspeleissä viisi ottelua sivussa, kun hänen huoneestaan löydettiin päihtynyt nainen. Venäläishyökkääjä ilmoittautui ensimmäisen asteen tukiohjelmaan tammikuussa ja oli poissa tositoimista kahden kuukauden ajan.

Nitshushkin on ollut Avalanchen tärkeimpiä pelaaja pudotuspeleissä. Hän jakoi yhdeksällä osumallaan NHL:n pudotuspelien maalipörssin kärkisijaa Zach Hymanin kanssa.

Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar ei laita Nitshushkinin poissaoloa tappion syyksi.

– Se heikentää joukkuettamme. Ei siitä ole kysymystäkään. Hän on merkittävä pelaaja. Menetimme hyvän pelaajan, mutta emme käytä sitä tekosyynä, Bednar sanoi TSN:n mukaan lehdistölle ottelun jälkeen.

Bednar toivoo, että Nitshushkin saa elämänsä takaisin järjestykseen.

– Olen oppinut tuntemaan hänet ihmisenä ja haluan parasta hänelle. Haluan, että hän on onnellinen – oli hän sitten joukkueessamme tai ei. Toivomme, että hän saa apua ja löytää rauhan. Jääkiekossa ei ole kyse elämästä tai kuolemasta, Avalanche-luotsi jatkoi.

Avalanchen 37-vuotias konkaripuolustaja Jack Johnson oli aiheeseen vähäsanainen, mutta sitäkin kipakampi.

– Hän teki valintansa. Siinä kaikki, mitä aion sanoa asiasta. Hän teki valintansa, Johnson sanoi Denver Postille.

Nitshushkinin pukukoppipaikan nimikyltti oli tiistaina otettu pois ja korvattu Liam Foadyn nimikyltillä. Venäläishyökkääjä voidaan nähdä NHL:ssä seuraavan kerran aikaisintaan marraskuun puolivälissä.

Avalanche jatkaa pudotuspelikoitostaan Suomen aikaa torstain vastaisena yönä kello 03:00. Tappio tietää joukkueella kesäloman alkamista.

LUE MYÖS: