Viime kesän ykkösvaraus Connor Bedard, 18, vakuutti otteillaan NHL-kaukaloissa heti avauskaudellaan. Hän tehtaili Chicago Blackhawksin riveissä 68 otteluun tehopisteet 22+39=61 ja oli joukkueensa tehokkain pelaaja.

Bedardin vahva meno on jatkunut myös miesten MM-kisoissa. Hän on tehnyt Kanadan paidassa pelaamaansa kolmeen otteluun tehot 5+1.

MTV:n asiantuntijat Olli Jokinen ja Karri Kivi hehkuttivat Bedardia MM-kisastudiossa. He kehuivat muun muassa Bedardin laukausta, pelin rytmittämistä ja pelaamista ahtaissa tiloissa. Vastaavasti kehityskohdaksi he nostivat kokonaisvaltaisen pelaamisen, minkä yhteydessä esiin nousi myös Bedardin menneen NHL-kauden tehotilasto -44.

Bedardin tehotilastoa tarkasteltaessa täytyy kuitenkin huomioida, että Blackhawksin menneen kauden rosteri oli surkea ja seura on vahvasti uudelleenrakennusvaiheessa. Se sijoittui runkosarjassa toiseksi viimeiseksi.

– Sen takia on aika mielenkiintoinen varaustilaisuus tulossa. Omien tietojeni mukaan tästä varaustilaisuudesta etsitään Bedardille tutkaparia. Jollain tapaa se (Konsta) Helenius kuulostaisi ja näyttäisi aika hyvältä Chicagon paidassa, Jokinen heitti ilmoille mielenkiintoisen ajatuksen MTV:n studiossa.

Leijonien MM-joukkueessa mukana oleva Helenius, 18, tullaan varaamaan NHL:ään ykköskierroksella tulevana kesänä.

LUE MYÖS