Tampereen Tapparassa viime kaudella Liigan runkosarjan pistepörssin nimiinsä vienyt Henrik Haapala teki kesällä kaksivuotisen NHL-sopimuksen Florida Panthersin kanssa.

Panthers muuttui jonkin verran kesän aikana, kun seuran uudeksi päävalmentajaksi nimettiin Bob Boughner ja sitä kautta joukkuetta haluttiin viedä nopeampaan suuntaan. Se tarkoitti lähtöä muun muassa Jussi Jokiselle ja Jaromir Jagrille, samalla vastuun siirtyessä seuran nuorille tähdille.

Itse asiassa juuri tämä johtajuusaspekti oli niin yksi syy näille muutoksille, sillä vastuun haluttiin siirtyvän konkreettisesti Aleksander Barkovin ja kumppaneiden harteille.

Vaikka Jokisen lähtö tarkoitti Panthers-organisaatiossa harvennusta suomalaisittain, tuli heitä tuplaten lisää sisään. Floridalaisseura nimittäin varasi NHL Draftissa Sebastian Repon ja sitä ennen Haapala kiinnitettiin seuraan niin sanottuna vapaana agenttina.

Repon tiedetään taistelevan tulevalla kaudella tontista Panthersin kolmos- tai nelosketjussa, mutta sen sijaan Haapalalle on kaavailtu suoraan paikkaa uuden joukkueensa kahdessa kärkiketjussa.

”Barkov luvannut pitää huolen maanmiehestään”

Fansided-sivuston toimittaja Danny Janicas kävikin nimenomaan läpi näitä odotuksia, jotka Haapalan niskaan on isketty.

– Florida Panthersissa hänen lasketaan täyttävän Jussi Jokisen saappaat. Hän tulee mitä todennäköisimmin pelaamaan kakkosketjussa Vincent Trocheckin ja Radim Vrbatan kanssa.

Itse asiassa kakkosketjussa ainoa niin sanottu vanha lenkki on Trocheck, sillä ketjun kolmantena lenkkinä toiminut Reilly Smith päätyi kesällä Las Vegasiin.

– Haapala tulee korvaamaan Jussin vasemmalla puolella, kun taas Vrbata korvaa oikealla Reilly Smithin. 175-senttisellä Haapalalla on siis suuret saappaat täytettävänään, vaikka hän ei omaa tippaakaan NHL-kokemusta.

Janicas kertoo, että Haapalan pistemääriä on todella vaikea ennakoida tulevan kauden suhteen, koska se on hänen ensimmäinen NHL:ssä, mutta lopulta hän heittää peliin oman arvionsa.

– Reilu arvio hänen pistemäärästään tulevan kauden osalta on kymmenen maalia, 25 maaliin johtanutta syöttöä ja 35 tehopistettä. Hän on enemmän pelintekijä kuin maalintekijä ja hän elää sekä nopeudestaan että pelintekotaidoistaan.

Haapalan sopeutumista Floridaan ja NHL:ään auttaa satavarmasti se, että Barkov on hänen hyvä ystävänsä. Janicas paljastaakin Panthersin ykkössentterin luvanneen auttaa Haapalaa sopeutumisessa.

– Vaikka Barkov onkin vuoden verran nuorempi kuin Haapala, hän on luvannut pitää huolta maanmiehestään ja sopeuttaa hänet uuteen ympäristöönsä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.