Vaikka jääkiekosta puhutaankin aina marginaalilajina, joka ei ole levinnyt maailmassa kuin tiettyihin valittuihin maihin, on sen ykkösliigassa, NHL:ssä, pelannut jopa 29 eri kansalaisuutta.

Toki suurin osa eksoottisimpien kiekkomaiden edustajista ovat kaksoiskansalaisia, kuten nyt vaikkapa Jamaikan ja Libanonin edustajat. Voit katsoa NHL:ssä kautta aikojen pelanneiden kaikki kansalaisuudet täältä.

Juttusarjassamme keskitymmekin nyt eksoottisimpiin kiekkomaihin, tai niihin, jotka olivat eksoottisia vielä aikaisemmin historian saatossa. 16:ntena vuorossa on Hollanti.

Hollanti on juttusarjassa siitä hankala maa, että varsinaisesti NHL:ssä ei ole koskaan pelannut puhtaasti hollantilaista kiekkoilijaa.

Yksi on kuitenkin niin lähellä tätä, sillä kovanaama John Wensink, jolla on siis myös Kanadan kansalaisuus, pelasi Hollannin maajoukkueessa vuonna 1985. Jos pelaajan nimi on tuttu, saattaa se johtua siitä, että hän on suorittanut yhden kaikkien aikojen hulluimmista NHL-tappeluista. Voit lukea jutun tästä linkistä.

Wensink edusti ennen varsinaista NHL-stinttiä kolmen ottelun ajan St. Louis Bluesia, mikä tapahtui kaudella 1973-74. Kolme vuotta tästä ja Wensink tuli jäädäkseen. Hän nimittäin tahkosi Boston Bruinsin, Quebec Nordiquesin, Colorado Rockiesin sekä New Jersey Devilsin riveissä yhteensä 400 runkosarjaottelua.

Tehoja mies iski maailman parhaassa kiekkoliigassa 70+68 ja keräsi siinä samalla 840 rangaistusminuuttia.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.