NHL oli vielä vuosikymmen takaperin täysin eri laji, sillä usean joukkueen kokoonpanosta löytyi vielä tuolloin puhtaita tappelijoita.

Usein kyseiset herrat istuivat vaihtopenkillä tuppea pureskellen, päästen kentälle vasta siinä vaiheessa, jos valmentaja janosi kostoa jotakin pelaaja kohtaan, tai joukkue vaati muuten vain herättelyä.

Aiemmin NHL:ssä ne kaikista parhaimmat tappelijat eivät kuitenkaan olleet pelkkiä nyrkkisankareita, sillä osa heistä osasi laittaa myös ”lötää pussiin”, toisin sanoen kiekkoa maaliin.

Tällainen pelaaja oli myös John Wensink, joka teki muun muassa kaudella 1978-79 Boston Bruinsin paidassa 78 runkosarjaottelussa 28 maalia ja yhteensä 46 tehopistettä.

Yksi Wensinkin ikimuistoisimmista hetkistä näki päivänvalonsa kuitenkin 26. marraskuuta 1980, kun hän murjoi jokaisen vastaantulijan kanveesiin. Kuten jo sanottu, oli jääkiekko tuolloin eri laji ja tappelut olivat paljon brutaalimpia.

Wensink tiputti alunperin hanskansa Minnesota North Starsia vastaan pelatussa ottelussa, kun kaukalossa syntyneessä joukkotappelussa Hollannin maajoukkuetta vuonna 1989 edustanut laitahyökkääjä etsi käsiinsä sopivan riitapukarin, iski hänet ensiksi kanveesiin.

Tämän jälkeen ottelun tuomaristo saapui paikalle, kun Wensink hakkasi jäässä olevaa North Stars -pelaajaa. Hän ei kuitenkaan tuomareista välittänyt, vaan jatkoi vastustajan mättämistä.

Kun tappelu oli vihdoin ohi, luisteli kovanyrkki North Starsin vaihtoaition eteen ja näytti käsimerkeillään sitä kohti, ikään kuin sanoen, että ”teistä ei ole mihinkään”. Sen jälkeen hän pysähtyi vaihtopenkin eteen ja pyysi pelaajia liittymään tappeluun hänen kanssaan. Kukaan ei kuitenkaan lähtenyt, eikä ihme. Kyseessä oli nimittäin melkoinen peto.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.