Viime päivinä rapakon toiselta puolelta on kantautunut huhuja Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavidin tulevasta jatkosopimuksesta. Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan kyseessä olisi kahdeksan vuoden ja 106 miljoonan dollarin arvoinen sopimus, joka nostaisi McDavidin liigan ylivoimaiseksi palkkakuninkaaksi.

McDavid tulisi siis viemään kaudesta 2018-19 eteenpäin kahdeksan vuoden ajan 13,25 miljoonaa dollaria palkkatilasta, mikä on prosentuaalisesti tällä hetkellä noin 17,7%.

Mielenkiintoista asiasta tekee sen, ettei McDavid tule olemaan ainoa jättimäisen palkankorotuksen saava pelaaja joukkueesta. Viime kaudella 77 tehopistettä tehnyt ja pudotuspeleissä yli piste per peli-tahtia vetänyt Leon Draisaitl on nimittäin rajoitettu vapaa agentti.

Draisaitlille huhuillaan TSN:n toimittaja Ryan Rishaugin mukaan kahdeksan vuoden ja 72 miljoonan dollarin sopimusta, joka tarkoittaisi 9 miljoonan vuosituloja. Joukkueen GM Peter Chiarelli on luvannut, että pitää saksalaissentterin joukkueessa hinnalla millä hyvänsä.

Koska Draisaitl on RFA-pelaaja, hänelle voidaan tehdä offer sheet, eli suomalaisittain sopimustarjous muiden joukkueiden toimesta. Sopimustarjouksen mukana on maksettava ns. kompensaatio, jotka Draisaitlin tilanteessa olisivat seuraavanlaiset:

$7,851,948 to $9,814,935 Two firsts, a second and third-round picks
Over $9,814,935 Four first-round picks

Lähde: ProHockeyRumors.com

Mikäli jollain joukkueella olisi varaa ja ennen kaikkea pokkaa tarjota Draisaitlille siis yli 9,815 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, aiheuttaisi se Oilersille suuria vaikeuksia. Chiarelli joutuisi tällöin maksamaan Draisaitlille enemmän palkkaa kuin hänen leirissä edes pyydetään.

Jos ylläoleva skenaario toteutuisi, menisi McDavidin ja Draisaitlin palkkoihin yhteensä käsittämättömät 23 miljoonaa dollaria kaudessa (noin 30,7% koko palkkatilasta).

Kyseinen kaksikko olisi kenties palkkansa arvoisia, mutta ei sovi unohtaa joukkueen muiden pelaajien sopimustilanteita. Esimerkiksi nelikko Milan Lucic, Ryan Nugent-Hopkins, Andrej Sekera & Kris Russell vievät palkkatilaa 21,5 miljoonaa kaudessa ja kaikki heistä ovat kiinnitettynä vähintään kauteen 2020-21 asti.

Tuli sopimustarjousta tai ei, Edmonton Oilers joutuu tulevaisuudessa todella taistelemaan palkkakattoa vastaan ja kompromisseja on silloin tehtävä.