Winnipeg Jetsin jätti viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle yksi syy ylitse muiden: maalivahtipeli.

Joukkueen maalilla kävivät kokeilemassa niin Connor Hellebuyck, Michael Hutchinson kuin myös ylipalkattu Ondrej Pavelec, mutta oikeanlaista vastausta ei löytynyt.

Heistä eittämättä potentiaalisimman mielikuvan jätti Hellebuyck, joka ei yksinkertaisesti ollut vielä vain valmis NHL-tason ykkösvahdiksi.

Nyt kanadalaisseurassa ollaankin käännetty katseet nykyisen pelaajarosterin ulkopuolelle, ongelman ratkaistakseen. TSN tietää nimittäin kertoa, että Jetsin GM:nä toimiva Kevin Cheveldayoff on ollut yhteydessä maalivahti Steve Masoniin.

Mason on torjunut viimeiset neljä ja puoli kautta Flyersin maalilla, mutta pennsylvanialaisseura näyttäisi nyt lähtevän eri suuntiin maalivahtinsa kanssa, sillä jatkosopimustarjousta ei ole kuulunut, eikä näkynyt.

Tästä toki saatiin vahvat signaalit jo siinä vaiheessa, kun Michal Neuvirthin kouraan iskettiin kaksivuotinen jatkopahvi, sillä hänen kakkosenaan odotetaan toimivan Anthony Stolarzin.

Toisaalta taas Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall on useaan otteeseen todennut, että seura hakee kokenutta maalivahtia, sillä nuoren Stolarzin otteet AHL:n puolella ovat olleet ailahtelevia ja lisäksi hän kävi keväällä leikkauksessa.

Hextallin mukaan myös Mason on edelleen vaihtoehto, joten mikäli Jets tosissaan haluaa 29-vuotiaan Calder-voittajan riveihinsä, saattaa se ajautua tarjouskilpaan Flyersin kanssa.