Jos kaikki olisi mennyt täysin suunnitelmien mukaisesti, olisi Ilya Kovalchuk pelannut NHL:ssä aina vuoteen 2025 saakka. Nimittäin tuolloin hänen 15 vuoden mittainen ja 100 miljoonan dollarin arvoinen sopimuksensa New Jersey Devilsin kanssa olisi tullut umpeen.

Kovalchuk päätti kuitenkin ”lopettaa” NHL-uransa kauden 2012-13 päätteeksi, ja mies suuntasi seuraavaksi KHL-seura SKA Pietarin riveihin. Täällä hän on pelannut tähän päivään saakka, mutta nyt miehellä on haluja siirtyä takaisin NHL-kaukaloihin.

Jos Kovalchuk palaisi taalajäille tekemällä sopimuksen jonkin muun, kuin Devilsin kanssa, vaatisi se jokaisen seuran suostumuksen. Sopimus pirupaitojen kanssa kyllä onnistuu ilman sen kummempia ehtoja, minkä jälkeen Devils tulee kauppaamaan hänet toisaalle.

Se, mikä joukkue tämä tulee olemaan, on yhä hämärän peitossa. Yksi vaihtoehdoista on kuitenkin Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets, joka on siirtynyt asiassa seuraavalle tasolle.

Nimittäin Sportsnetin John Shannon kertoo, että seura on käynyt jo neuvotteluja Kovalchukin agentin kanssa. Kyseessä ei ole edes mikään huhu, vaan asian vahvisti Blue Jacketsin kiekkopuolen puheenjohtaja, John Davidson.

Blue Jackets vahvisti äskettäin rivejään Artemi Panarinilla, joten tällä hetkellä se on kasaamassa itselleen todella vahvaa hyökkäysosastoa. Mutta koska se luopui taannoin ykkössentteristään, eli Ryan Johansenista, pyrkii se vahvistamaan myös tätä puolta.

Tämän vuoksi seura onkin yhdistetty muun muassa San Jose Sharksin vapaaseen agenttiin, kokeneeseen Joe Thorntoniin.