Jo aiemmin Pohjois-Amerikasta kantautui huhuja, että Chicago Blackhawksin veteraani Marian Hossa ei välttämättä pysty pelaamaan lainkaan tulevalla kaudella, minkä syynä on pelaajan vaikea ihosairaus.

Nyt villit huhut ovat todistautuneet oikeiksi, sillä Hossa julkaisi asian tiimoilta itse tiedotteen.

”Muutaman viimeisen vuoden aikana olemme Blackhawksin lääkintähenkilökunnan kanssa tehneet yksityisiä hoitoja vaikean ihosairauden vuoksi, ja nyt sen sivuvaikutukset ovat kasvaneet liian suuriksi. Näiden vuoksi olemme päättäneet lääkintähenkilökunnan kanssa, että minun pelaamiseni tulevalla kaudella ei ole mahdollista. Olen samalla todella pettynyt, mutta samalla minun on otettava huomioon kroppani kunto ja se, miten hoidot ovat vaikuttaneet elämääni sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.”

Alunperin kerrottiin, että Hossa saa vaikeita allergisia reaktioita jääkiekkovarusteista. Samalla, kun syy kuulostaa todella oudolta, ei kyse ole missään nimessä mistään leikistä.

– Tämä on todella hankalaa meille, sillä hän on uskomaton persoona, kilpailuhaluinen, lojaali ja nöyrä. Hän on ollut seuramme menestyksen kannalta todella suuri palanen viime vuosina, mikä tekee hänen sivuunjäämisestään vielä hankalamman, Blackhawksin GM Stan Bowman kertoi.

– Hänen joukkuekaverinsa ja valmentajat tietävät, että hän on paininut vaikeiden fyysisten ongelmien kanssa, mutta hän ei ole koskaan valittanut tästä. Tämä organisaatio jatkaa kuitenkin hänen auttamistaan kaikin keinoin.