Tampa Bay Lightningin mennyt kausi ei sujunut aivan toivotulla tavalla, sillä joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle, vaikka sitä veikkailtiin jopa Stanley Cup -suosikiksi ennen kauden alkua.

Tulevana kesänä GM Steve Yzerman on todella tiukassa paikassa, sillä usean pelaajan sopimukset päättyvät tulevana kesänä. Muun muassa Jonathan Drouin, Ondrej Palat sekä Tyler Johnson hamuavat uudet jatkosopimukset, mutta Lightningilla on käytössä siihen vain rajoitetut varat.

Erityisesti Drouin on kolmikosta se, johon katseet ovat jälleen kääntyneet. Huhut Drouinin ympärillä olivat suurimmillaan viime vuonna ennen pelaajasiirtojen takarajaa, mutta lopulta nuori kanadalainen pysyi seurassa. Nyt nuo huhut ovat jälleen nostaneet päätään, sillä Tampa Bay Timesin toimittajan Joe Smithin mukaan Lightningin tulisi harkita Drouinin kauppaamista.

Hän perustelee kauppaa kolmella asialla: taloudellisilla näkökulmalla, pelaajan arvolla sekä joukkueen tarpeilla.

Taloudellisesti Lightningilla on käytössä reilut 18 miljoonaa dollaria, mikäli mitään muutoksia ei tule. Smithin kanssa taloudellisista seikoista on huolissaan myös toimittaja Nick Kypreos.

– Se on pakko todeta, että Yzermanilla on edessään hurjia taloudellisia haasteita, ja hänen täytyisi myös miettiä, että hän jättäisi hieman rahaa Nikita Kucheroville tulevaisuutta varten, Sportsnetin Kypreos totesi kanavan lähetyksessä.

– Palatin, Johnsonin ja Drouinin välillä ei ole ylimääräistä rahaa. Jonkun jalkojen alta viedään tuoli.

Drouinin arvo huipussaan

Toisena seikkana Smith mainitsee Drouinin vaihtoarvon. Drouin pelasi menneellä kaudella erinomaisesti, tehtaillen 72 otteluun 53 (21+32) tehopistettä. Tällä hetkellä 22-vuotiaan kanadalaisen arvo onkin suurimmillaan. Vaikka Drouin on pelannutkin jo useamman kauden Lightningin paidassa, on hänellä vielä rutkasti potentiaalia parempaan.

Lightningin tarpeet ovat erityisesti puolustuksessa, joten Drouinilla voisi mahdollisesti saada kärkipuolustajan. Tästä päästään juuri Smithin kohtaan kolme, joka oli joukkueen tarpeet.

Lightning päästi kauden mittaan yllättävän paljon vastustajia maalintekopaikkoihin, jonka myönsi myös GM Yzerman. Tästä syystä vahvistus puolustusosastolle olisi enemmän kuin tarpeellinen.

Samaa mieltä oli myös TSN-kanavan toimittaja Scott Cullen.

– Jos katsot sitä tyhjiössä, tietenkään et kauppaa noin lahjakasta 22-vuotiasta pelaajaa. Hän on sellainen pelaaja, jonka ympärille rakennat joukkueen. Mutta kun emme ole tyhjiössä. Lightning voisi tarvita apua puolustukseen, ja jos haluat käyttää Drouinia, jotta voisit tehdä sen, niin sinulla on mahdollisuus saada todella hyvä puolustaja takaisin, Cullen kertasi Tampa Bay Timesin mukaan.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.