The Hockey News on viimeisten kuukausien ajan keskittynyt tiukasti reilun kuukauden päästä suoritettavaan varaustilaisuuteen.

Se julkaisi edellisessä numerossaan listan 100 parhaasta varaustilaisuuteen osallistuvasta pelaajasta. Tuolloin kyse oli puhtaasti pelaajien paremmuudesta, jolloin joukkueiden tarpeita ei otettu huomioon, kun pelaajia järjestettiin ja he osuivat tiettyjen joukkueiden kohdalle.

Nyt lehti kuitenkin julkaisi ”mock-draftin”, jossa se suoritti varaustilaisuuden, ja otti huomioon jokaisen joukkueen tarpeet eri pelipaikoilta. Kyseiset mock-draftit ovat erittäin suosittuja Pohjois-Amerikassa, ja niitä tekevät niin kykyjenetsijätoimistot kuin myös arvostetut kiekkotoimittajat.

The Hockey Newsin listaus näytti seuraavalta kymmenen kärjen osalta:

  1. Nolan Patrick, New Jersey Devils
  2. Nico Hischier, Philadelphia Flyers
  3. Gabe Vilardi, Dallas Stars
  4. Cale Makar, Colorado Avalanche
  5. Miro Heiskanen, Vancouver Canucks
  6. Casey Mittelstadt, Vegas Golden Knights
  7. Owen Tippett, Arizona Coyotes
  8. Michael Rasmussen, Buffalo Sabres
  9. Elias Pettersson, Detroit Red Wings
  10. Cody Glass, Florida Panthers

Yhteensä lehti arvioi, että viisi suomalaista tullaan varaamaan varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella.

Muut suomalaiset olisivat Eeli Tolvanen (12., Carolina Hurricanes), Juuso Välimäki (15., New York Islanders), Kristian Vesalainen (20., St. Louis Blues) ja Urho Vaakanainen (30., Nashville Predators).

Listaa tehdessä ei ollut vielä luonnollisesti tietoa, kuka voittaa Stanley Cupin, joten lehti arvio voittajaksi Pittsburgh Penguinsin, jolloin 30:s vuoro olisi näin ollen Nashville Predatorsin.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.