Miltä kuulostaisi duo Alexander Radulov-Ilya Kovalchuk? – Kovalchukia viedään vauhdilla Montrealiin

© Kuva: Getty Images

Huhtikuun ajan talletus tuplana + 25€ riskitön veto!

Yksi Montreal Canadiensin päättyneen kauden parhaista pelaajista tuli KHL:stä, kun Alexander Radulov siirtyi vuosi sitten kesällä kanadalaisseuraan.

Radulov saapui NHL:ään melkoinen määrä kysymysmerkkejä ympärillään: Onko hän oikeasti kypsynyt pelaajana? Kuinka iso apu hän Canadiensille on? Alkaako kiukuttelu tiukan paikan tullen?

Vastaukset olivat pelkästään positiivisia. Radulov todella oli kasvanut pelaajana, etenkin henkisesti, ja se näkyi hänen jokapäiväisessä tekemisessään. Lopulta venäläispelaaja onnistui myös tehopisteiden muodossa, sillä hän oli joukkueensa toiseksi tehokkain pistemies runkosarjassa ja tehokkain nimi pudotuspeleissä.

Radulov saapui NHL:ään yksivuotisen sopimuksen turvin ja nyt hänen sopimuksensa Canadiensin kanssa on siis katkolla. Hän on ilmoittanut varsin avoimesti haluistaan jatkaa Montrealissa, ja mikäli yhteisymmärrys jatkosopimuksesta löytyy, saattaisi Radulovilla olla mukanaan kaveri, jonka tuoda niin ikään takaisin NHL:ään.

Tuo pelaaja on Ilya Kovalchuk, joka siis kesällä 2013 jätti NHL:n taakseen, vaikka meneillään oli vasta hänen 15-vuotisen ja 100 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen kolmas sopimusvuosi New Jersey Devilsin kanssa. Kovalchukin uskotaan nyt tosissaan haluavan palata takaisin taalakaukaloihin, mutta mitä todennäköisimmin aivan jossain muussa kuin Devils-paidassa.

Juuri Radulovin vuoksi, ja pelaahan Canadiensissa myös Andrei Markovin, Alex Galchenyukin (pelaa Yhdysvaltain passin alla) ja Mikhail Sergachevin kaltaisia muita venäläispelaajia, Montrealia pidetään todella potentiaalisena laskeutumispaikkana 34-vuotiaalle Kovalchukille.

Mutta, miten siirtyminen Montrealiin olisi mahdollista?

Mikäli Kovalchuk haluaisi palata NHL:ään New Jersey Devilsin paidassa, se onnistuisi ilman kyselyjä muilta NHL-seuroilta.

Sen sijaan siirtyminen johonkin toiseen seuraan olisi huomattavasti monimutkaisempi kokonaisuus. Kaikkien NHL-seurojen täytyisi nimittäin hyväksyä hänen paluunsa takaisin Pohjois-Amerikkaan, että hänestä voisi tulla vapaa agentti ja hän voisi siten valita itse uuden seuransa.

Todellisuus on kuitenkin se, että tuota lupaa on turha odottaa jokaiselta muulta NHL:ssä pelaavalta seuralta; vaikka osa seuroista suostuisikin, kaikki eivät ole missään nimessä paluun kannalla.

NHL:n varakomissaari Bill Daly puhui vuosi sitten, kun samat Kovalchuk-huhut olivat pinnalla, porsaanreiästä, joka voisi mahdollistaa venäläislaiturin paluun takaisin taalakaukaloihin. Mitä ilmeisimmin Daly viittasi niin sanottuun kiinnitä ja treidaa -skenaarioon.

Toisin sanoen, Kovalchukilla ei ole tällä hetkellä sopimusta Devilsin kanssa, mutta newarkilaisseura omistaa hänen pelaajaoikeudet. Se ei siis tarvisi muiden NHL-seurojen suostumusta sopimuksen tekemiseen ja sopimuksen allekirjoitettuaan Kovalchuk olisi kuin kuka tahansa NHL-pelaaja: hänet voitaisiin kaupata eteenpäin.

Jääkiekkoraamatuksi tituleerattu The Hockey News näkee Montrealin ohella muina potentiaalisina vaihtoehtoina niin ikään NHL-seurat, jotka kaipaavat lisää maalintekovoimaa. Tällaisia ovat lehden mukaan Los Angeles Kings, Minnesota Wild, New York Islanders ja Columbus Blue Jackets.

Normaalisti Devils ei haluaisi treidata Kovalchukin tasoista pelaajaa missään nimessä samassa divisioonassa pelaavaan joukkueeseen, kuten esimerkiksi Islandersiin tai Blue Jacketsiin, mutta näistä kahdesta joukkueesta ensimmäisenä mainittu omaa roppakaupalla hyviä puolustajia ja juuri sellaisia Devils nyt tarvitsee.

Tällä hetkellä pidetäänkin varmana, ettei Kovalchukia tulla näkemään Devils-paidassa, vaan jossain muussa NHL-seurassa. Tämän myötä, siis siinä kohtaa, mikäli Kovalchuk todella palaa NHL:ään ja allekirjoittaa sopimuksen Devilsin kanssa, hänen uusi osoitteensa on jo selvillä, aivan kuten vaihtokauppakin sovittuna.

Yksi este matkalla on kuitenkin hänen loukkaantumistilanteensa, sillä päättyneellä kaudella runkosarjassa tehot 32+46 nakuttanut ja mestaruuden ratkaisseen osuman iskenyt venäläislaituri joutuu pollvileikkaukseen.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!

Huhtikuun ajan talletus tuplana + 25€ riskitön veto!