Florida Panthers esitti viime kaudella pirteitä otteita, kun se voitti toisen kerran seuran historiassa oman divisioonansa, ja lähti pudotuspeleihin kovilla odotuksilla. Kausi kuitenkin päättyi jo ensimmäisellä kierroksella, kun John Tavares ratkaisi pudotuspelisarjan New York Islandersin hyväksi.

Silloisen päävalmentaja Gerard Gallantin ryhmä oli kuitenkin tehnyt vaikutuksen moneen, ja täksi kaudeksi joukkuetta ennakoitiin jopa sarjan mustaksi hevoseksi. Gallantin pesti päättyi kuitenkin ennen aikojaan, kun seura antoi hänelle potkut.

Tilalle nostettiin seuran GM:nä toiminut Tom Rowe, joka ei saanut joukkuetta missään vaiheessa siihen vireeseen, että pudotuspelejä pelattaisiin tänä vuonna Floridassa.

Panthers kärsi kauden mittaan avainpelaajien loukkaantumisista, mutta ainakaan Aleksander Barkov ei halua etsiä loukkaantumisista tekosyitä heikosti menneelle kaudelle.

– Kukaan ei halua keksiä tekosyitä. Emme ole sen kaltainen joukkue. Totta kai meillä oli pahoja loukkaantumisia, mutta meidän täytyi silti löytää keinot voittaa otteluita ja pysyä pudotuspelitaistelussa mukana, Barkov totesi The Hockey Newsin haastattelussa.

– Juuri nyt tämä on vaikea tilanne.

Tulevaisuus näyttää silti valoisalta

Vaikka tästä kaudesta tulikin pettymys, Panthersille voi ennustaa hyviä kausia seuraavien vuosien aikana. Joukkueesta löytyy Barkovin lisäksi muun muassa Aaron Ekbladin, Jonathan Huberdeaun ja Vincent Trocheckin kaltaisia nuoria pelaajia, joiden varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta.

Samaan uskoo myös Barkov, jonka mukaan Panthers pystyy parhaimmillaan haastamaan kenet tahansa.

– Juuri nyt on vaikea ajatella ensi vuotta. Mutta meillä on hieno nuori joukkue, ja kun pelaamme hyvin, voimme voittaa kenet tahansa.