Viime yön NHL-kierroksen tulokset varmistivat sen, ettei Winnipeg Jetsiä tulla näkemään tämän kevään pudotuspeleissä.

Vaikka kanadalaisjoukkue voitti viime ottelunsa, oli se hukannut lopullisesti pudotuspeliunelmansa jo aiemmin. Sinällään se, että pudotuspelipaikka ei ole enää teoriassakaan mahdollinen, tuskin järkytti kovinkaan montaa Jets-pelaajaa.

Pettymys toki on satavarmasti valtava ja nyt edessä oleva vierasottelu New Jersey Devilsiä vastaan tulee olemaan takuulla haastava, sillä pelaajien on entistä vaikeampi saada itsestään kaikkea irti.

Joukkueensa viime ottelusta sairastelun vuoksi sivussa ollut Patrik Laine osoittaa kuitenkin nuorena pelaajana esimerkkiä joukkuetovereilleen. Hän ei nimittäin jää märehtimään asioita, vaan näkee käytännössä, että myös näistä jäljellä olevista peleistä on otettavissa paljon irti tulevaa ajatellen.

– Emme pääse pudotuspeleihin, mutta uskon meidän olevan ensi kaudella valmiita niihin, varsin nuhainen Laine paaluttaa seuransa verkkosivuilla.

Ensimmäinen kausi NHL:ssä alkaa olla siis hyvin pian Laineen osalta paketissa. Onkeen on tarttunut paljon ja oikeastaan yksi asia on ylitse muiden.

– Olen oppinut tällä kaudella paljon asioita ja opin edelleen joka päivä. Ehkä kaikkein suurin juttu on se, että oppii pelaamaan samalla tasolla illasta toiseen, vaikka ei tekisikään pisteitä.

Laine palaa tulevana yönä, siis muutaman tunnin päästä takaisin pelaavaan kokoonpanoon, vaikka ei tunnekaan oloaan täysin terveeksi.

– En ehkä ole ihan sataprosenttisessa kunnossa, mutta toivottavasti minulla on riittävästi voimia tämän ottelun pelaamiseen. Oloni on jo aika hyvä, suomalaisnuorukainen päättää.