Boston Bruins on hävinnyt kriittisimpään mahdolliseen aikaan neljä ottelua putkeen ja nyt se on käytännössä ottaen pakkovoiton edessä.

Kun kiekko putoaa Suomen kello 01:00 Barclays Centerin jäänpintaan, on Bruins tiukemmassa paikassa kuin koskaan aiemmin tällä kaudella. Sen on nimittäin käytännössä ottaen voitettava, mikäli se mielii pitää pudotuspelihaaveet omissa käsissään.

Tilanne sarjataulukossa on nimittäin se, että ottelussa kotijoukkueena toimiva New York Islanders on kiinni Itäisen konferenssin viimeisessä villi kortti -paikassa. Sillä on kasassa samaiset 82 pistettä kuin Bruinsilla, mutta erona on se, että brooklynilaisjoukkue on pelannut ottelun verran vähemmän.

Toisin sanoen tilanne on se, että mikäli Islanders voittaa ottelun, on sillä mahdollisuus vetää ero Bruinsiin jo neljään pisteeseen; toki se edellyttää sitten sen ”tasoittavan” ottelun voittamista.

Tällaisessa ottelussa olisi suotavaa, että kaukalossa olisivat kaikki parhaat pelaajat, mutta näin ei ole. Toki lähestulkoon jokaisessa ottelussa löytyy aina vähintään yksi poissaolija, mutta nyt Bruinsin kohdalla puhutaan Tuukka Raskista. Kyllä, suomalaisvahti on sivussa tositoimista alavartalovamman vuoksi ja ei siis torju joukkueensa maalilla mahdollisesti koko kauden ratkaisevassa ottelussa.

– Hänellä oli perjantaina joitain ongelmia alavartalossaan ja hän kokeili treenata, mutta vaikutti siltä, että hänestä ei olisi pelaamaan tänään, päävalmentaja Bruce Cassidy paljasti CSNNE:n haastattelussa.

Vaikka Rask ei olekaan ollut viime peleissä aivan parhaassa mahdollisessa vedossa – esimerkiksi viime peli niin ikään pakkovoitto-ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan oli heikko – karu totuus on se, että Bruins on voittanut tällä kaudella 38 ottelua ja niistä ainoastaan viisi ilman suomalaisvahtiaan.

Islandersia vastaan torjuntavastuussa on venäläisvahti Anton Khudobin, joka on tällä kaudella esiintynyt yhteensä 13 ottelussa ja voittoja tilillä on juuri ne viisi. Hänen henkilökohtaiset torjuntatilastot ovat 89,70/2.73.