NHL:ssä polemiikkia on aiheuttanut jo pitkään tuttu ongelma: päästääkkö pelaajat olympialaisiin vaiko ei?

NHL:n ja omistajien mielipide on yleisesti se, että se halua lähettää pelaajiaan ensi vuonna Etelä-Korean talviolympialaisiin. Se on perustellut tätä muun muassa sillä, että se tuo kauteen pitkän tauon.

Nyt kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on kyllästynyt pelaajien ja liigan väliseen kissa ja hiiri -leikkiin. Se on antanut NHL:lle selvän takarajan, jonka aikana lopullinen päätös on annettava.

”Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel on kertonut The Associated Pressille, että hänen tarvitsee tietää huhtikuun loppuun mennessä, että osallistuvatko NHL-pelaajat Etelä-Korean olympialaisiin ensi vuonna.

NHL-joukkueiden omistajat ovat tehneet selväksi, että he eivät halua kauteen olympialaisten tuomaa taukoa ja lisätä pelaajiensa loukkaantumisriskiä. Haluttomuutta olympialaisten suhteen on ollut ennenkin, mutta tällä kertaa osapuolet ovat todella pahassa umpikujassa.”

Pelaajat ovat luonnollisesti halukkaita päästä edustamaan kotimaitaan maailman parhaita pelaajia vastaan. Esimerkiksi Washington Capitalsin Alexander Ovechkin on ainakin näillä näkymin lähdössä Etelä-Korean olympialaisiin, oli NHL:n päätös asian suhteen mikä tahansa.