Dallas Stars sai kuulla viime kesänä musertavia uutisia, kun seuran lahjakas venäläisnuorukainen, Valeri Nichushkin, jätti jatkosopimuksen tekemättä ja suuntasi KHL-kaukaloihin.

Venäjällä miehen uudeksi seuraksi valikoitui CSKA Moskova. Hän pelasi venäläisseuran riveissä 36 runkosarjaottelua tehoin 11+13. Pudotuspeleissä nuorukainen on tahkonnut nyt seitsemän kamppailua, jossa hän on tehnyt yhden maalin ja yhteensä neljä tehopistettä.

Nyt venäläisen paluu NHL-kaukaloihin vaikuttaa kuitenkin todennäköiseltä. Starsin GM:nä toimiva Jim Nill nimittäin kertoi, että seura aikoo suojata hänet kesän laajennusdraftiin.

– Luotamme siihen, että hän on tulossa takaisin. En tiedä onko kyseessä sitten vuoden tai kahden sopimus. Hän kuuluu luultavasti niiden pelaajien joukkoon, jotka aiomme suojata. Hän on vasta 22-vuotias ja hänellä on valtavasti potentiaalia, Nill kertoi 630 CHED:lle.

Nichushkinin NHL-oikeudet ovat siis yhä Starsin hallussa. Ja jos hyvin käy, on hänen Venäjän reissustaan lopulta enemmän hyötyä, kuin haittaa. Siellä hän on nimittäin saanut enemmän vastuuta, kuin NHL:ssä.

Esimerkiksi edellisellä kaudellaan taalakaukaloissa mies pelasi keskiarvolta hiukan vajaat 14 minuuttia per ottelu. Tuolloin hän teki 79 otteluun yhdeksän maalia ja yhteensä 29 tehopistettä.