Boston Bruinsissa pelaava Brad Marchand on ollut kiistelty pelaaja koko NHL-uransa ajan.

Kun Bruins vierali viime yönä Vancouver Canucksin kotiluolassa, oli joukkue kaksi erää pinteessä. Joukkue lähtikin päätöserään maalin tappioasemassa, mutta sitten koitti kolmas erä.

Ja sitten koitti Brad Marchand -show.

28-vuotias kanadalaislaituri ratkaisi Itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevalle Bruinsille täydet pisteet käytännössä ottaen yksin, kun hän niittasi viimeisen 20 minuutin aikana taululle hattutempun.

Tämä on se sama kaveri, joka latoi jo World Cupissa tehopisteitä, kuin liukuhihnalta, pelatessaan Sidney Crosbyn rinnalla.

Canucks-ottelun tehopisteillään (3+1) hän nousikin jakamaan yhdessä juuri Crosbyn kanssa NHL:n maalipörssin piikkipaikkaa sekä pistepörssin kakkossijaa. Itse asiassa kyseisen kaksikon pistesaldo on identtinen: 35+39.

Nyt Bruins-peluri onkin enää pisteen päässä pistepörssiä johtavasta Connor McDavidista ja hänellä on täydet mahdollisuudet voittaa kuluvalla sesongilla koko NHL:n pistepörssi.

”Little Ball of Hate”

Nämä ovatkin juuri niitä asioita, joiden tiimoilta jokainen haluaa nähdä kiistellyn Marchandin otsikoissa; eivät ne turhat sikamaisuudet kaukalossa, jotka himmentävät hänen tähtiloistoaan.

Juuri näiden edellä mainittujen sikailujen vuoksi Marchand ei ole nimittäin koskaan saanut osakseen ansaitsemaansa arvostusta. Vai montako kertaa olette nähneet tämän kanadalaispelurin komeilevan otsikoissa positiivisissa merkeissä?

”Tietenkään pelaaja ei voi, eikä saa, kadottaa identiteettiään”

Ja kuka voi toimittajia tästä edes syyttää?

Vaikka puolueettomuus onkin elinehto tällä alalla, mekin olemme vain ihmisiä ja meitä raivostuttaa tismalleen samalla tavalla, kuten kaikkia muitakin, se, kun joku asettaa toisen pelaajan terveyden omalla turhamaisuudellaan uhan alle.

Allekirjoittaneelta lähteekin pyyntö Marchandin suuntaan: hämmästytä ja ihastuta meitä jatkossakin näillä upeilla suorituksilla – älä vihastuta kaikkia, ja vie samalla sitä ansaitsemaasi arvostusta pelaajana pois.

Tietenkään pelaaja ei voi, eikä saa, kadottaa omaa identiteettiään ja niin sanotut pikkusikailut kuuluvatkin kaukaloon. Emme siis missään nimessä halua, että presidentti Barack Obaman Marchandille Valkoisessa talossa antama lempinimi ”Little Ball of Hate” muuttuu miksikään.

Mutta.

Pidetään yhdessä huoli siitä, että otsikoissa vilisee jatkossakin se Brad Marchand, joka on ihan hemmetin hyvä jääkiekkoilija.

Se on nimittäin se kaveri, jonka me kaikki haluamme nähdä.