Washington Capitals on yksi kuluvan kauden suurimmista mestarisuosikeista ja sen uskotaan yleisesti olevan myös yksi Trade Deadlinen aktiivisimmista seuroista.

Joukkue aloitti siirtorulettinsa varsin maltillisesti, kun se kiinnitti takalinjoilleen puolustaja Tom Gilbertin Los Angeles Kingsistä.

Kalifornialaisseurassa viime aikoina sivustakatsojan rooliin jäänyt, ja sitä kautta myös AHL:ään passitettu, Gilbert ei olekaan marssimassa suoraan Capitalsin pelaavaan kokoonpanoon, vaan hän on lähinnä tärkeä varasuunnitelma sille varalle, että joku hänen edellä olevista puolustajista loukkaantuu.

34-vuotias yhdysvaltalainen, joka omaa hulppeasti 655 runkosarjaottelun edestä NHL-kokemusta, ilmoittautuikin suoraan siirtonsa jälkeen AHL:n puolelle ja Hershey Bearsiin sen sijaan, että hän olisi matkannut Capitalsin suuntaan.

Gilbert on parhaimmillaan iskenyt kaudella 2008-09, Edmonton Oilersia edustaessaan, runkosarjassa 45 tehopistettä. Viime vuosina vauhti on kuitenkin hiipunut askel askeleelta, sillä kaudella 2013-14 hän teki vielä Florida Panthersille runkosarjassa 28 pistettä, kun jo seuraavalla kaudella pistesaldo putosi 12:een.

Kuluvalla kaudella hän esiintyi Kings-paidassa 18 ottelussa, joissa hänen tehopisteensä olivat 1+4 ja tehotilasto -4.

Vaihtokaupassa Kalifornian suuntaan matkasi ehdollinen varausvuoro.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.