Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laineelta odotetaan ajoittain jopa hieman kohtuuttomia, ainakin Pohjois-Amerikassa.

Kanadalaisseuran päävalmentajana toimiva Paul Maurice ei suostunutkaan ostamaan toimittajan väitteitä ”hiljaisemmasta jaksosta”, mitä tulee Laineen viime aikojen suorittamiseen.

– En tuijottele hirveästi henkilökohtaisia pistetilastoja, mutta ”Patella” on suurin piirtein… Mitä, jotain seitsemän pistettä kahdeksaan viime peliin?, Maurice paalutti lehdistötilaisuudessa.

Maurice onkin tunnettu vitsikkyydestään, josta saatiin esimerkki muun muassa viime viikolla, kun hän puhui lähettäneensä Laineen farmiin. Sitä hän viljeli myös nyt.

– 18-vuotiaaksi hänen tulisi todella parantaa peliään.

”Tehopisteitäkin tulee enemmän”

Pelkäksi vitsailuksi Mauricen puheet eivät kuitenkaan menneet, vaan hän nosti jalustalle esimerkiksi viimeisten kahden viikon aikana pelatut ottelut Chicago Blackhawksia vastaan, sillä suomalainen teki näissä yhteensä tehot 1+2.

– Laineella ei ole menossa heikompi jakso. Hänen kaksi otteluaan Blackhawksia vastaan olivat hänen parhaat ottelunsa loukkaantumisen jälkeen.

Moni tuntuukin unohtavan sen tosiasian, että Laine oli sivussa lähes kolme viikkoa aivotärähdyksen vuoksi ja hakee sen myötä edelleen sitä absoluuttista parastaan – siis tasoa, jolla hän oli ennen loukkaantumistaan.

– Juuri ennen loukkaantumistaan hän pelasi parasta kiekkoaan kuluvan kauden osalta. Hän tulee siis vielä parantamaan peliään ja sen myötä tehopisteitäkin tulee enemmän, Maurice päättää keskustelun Laineesta.

Laine on loukkaantumisensa jälkeen pelannut nyt yhdeksän ottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 2+5. Ennen loukkaantumistaan suomalaisnuorukainen oli tehnyt viimeiseen neljään otteluun pisteet 2+4.