Kun kyse on Washington Capitalsista, tulee ihmisten mieleen tasan yksi pelaaja: Alexander Ovechkin. Ennen kuin revit peliverkkarisi niin ota huomioon, että kyse oli kärjistämisestä.

Jutun pointti oli kuitenkin siinä, että niin monelle ihmiselle Washington Capitals on yhtä kuin Alexander Ovechkin. Toki jääkiekko edes hiukan seuraavat ovat tietoisia siitä, että joukkueessa pelaa myös moni muita erinomaisia pelureita, mutta Ovechkin on seuran kasvot ja identiteetti. Hänen mukanaan Capitals joko voittaa tai häviää.

Paitsi että ei. Nimittäin ruotsalaishyökkääjä Nicklas Bäckström on pelannut uransa alusta lähtien loistavaa jääkiekkoa. Matkaan ei ole juuri alamäkiä mahtunut, mutta silti yleinen oletus on se, että Ovechkin, Ovechkin, Ovechkin.

Toki venäläistähti on yksi NHL:n historian parhaita maalintekijöitä, mutta hän ei olisi kyennyt tähän ilman tähtitason sentteriä. Sellainen Bäckström nimittäin on.

Tehopisteetkin sen kertovat

Viime yönä Bäckström kykeni temppuun, johon monet muut eivät ole pystyneet: hän nimittäin iski NHL-uransa 700. tehopisteen. Nyt ruotsalaisella on kasassaan tehot 182+520 (702).

Bäckströmin tehokkuudesta kertoo paljon se, että vain viisi pelaajaa ovat kyenneet ruotsalaisen tulokaskaudesta (2007-08) lähtien samaan: Alex Ovechkin (819), Sidney Crosby (776), Evgeni Malkin (729), Patrick Kane (721) sekä Joe Thornton (716). Henrik Sedin on tasoissa Bäckströmin kanssa, mutta Canucks-hyökkääjä on pelannut 31 ottelua enemmän, kuin maamiehensä.

Kaiken lisäksi Bäckströmillä on tällä kaudella aito mahdollisuus voittaa koko NHL:n pistepörssi ensimmäistä kertaa urallaan. Hän nimittäin majailee tällä hetkellä pisteissä liigan toisena, vain pisteen perässä Connor McDavidista.

Ja vaikka ruotsalainen on herännyt tähän kauteen tosissaan vasta tammikuun alusta lähtien, oli hänen poissaolonsa All Star -tapahtumasta pienoinen yllätys. Se kertoo myös samalla siitä, kuinka aliarvostettu pelaaja hän on.