Columbus Blue Jacketsin suomalaishyökkääjä Markus Hännikäinen vietti viime yönä suurta iltaa, sillä hän onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa NHL-kaukaloiden puolella.

Maalista vielä makeamman teki se, että se syntyi Blue Jackets -fanien edessä, kun ohiolaisseura kohtasi kotikaukalossaan Carolina Hurricanesin. Kamppailun jälkeen Hännikäinen oli yhtä suurta hymy – ja täysin aiheesta.

– Totta kai olin onnellinen. Olen unelmoinut tuosta hetkestä koko elämäni ja nyt se kävi toteen. Iso maali minulle, Hännikäinen totesi hymyissä suin ottelun jälkeen Blue Jacketsin Twitter-tilin mukaan.

– Itse asiassa minulle oli aivan sama miten saan kiekon maaliin. Olin onnellinen siitä, että se meni vain sisään.

Mutta se tuuletus!

Hännikäisen avausmaali ei ollut kauniimmasta päästä, mutta jotenkin työteliäälle Hännikäiselle sopiva. Hän hakkasi kiekkoa useaan otteeseen maalin edessä, kunnes se vihdoin lipui Hurricanesin maaliin.

Osuman jälkeen Hännikäinen sitten repesi kaikista henkseleistään, sillä hän lähti luistelemaan laitaa kohti, otti matkalla useammankin nyrkkipumpun ja hyppäsi lopulta plekseihin. Mutta annettakoot tämä kaikki Hännikäiselle, olihan se hänen ensimmäinen maalinsa NHL-kaukaloissa.