Uutisoimme eilen, kuinka Toronto Maple Leafsin tähtipelaaja Auston Matthews oli lyönyt veto muun muassa joukkueen päävalmentaja Mike Babcockin kanssa siitä, kumpi tulee voittamaan nuorten MM-finaalin, Yhdysvallat vai Kanada.

Julkisuuteen ei kuitenkaan kerrottu sitä, mikä oli vedon panoksena. Se on kuitenkin varmaa, että yhdysvaltalainen Matthews voitti vedon.

Nyt on käynyt ilmi myös toinen tapaus, sillä Chicago Blackhawksin kaksi suurinta kasvoa, Jonathan Toews ja Patrick Kane, ovat lyöneet ottelusta vetoa. Kane on USA:sta ja Toews Kanadasta, joten ei liene epäselvyyttä, kumpi vei vedon nimiinsä.

Yhdysvallat nimittäin voitti todella mielenkiintoisen finaalin voittolaukauskilpailun jälkeen, lukemin 5-4.

Jonathan Toews

@JonathanToews
Tough loss for @TeamCanada at #WJC... even tougher was losing bet to @88PKane

Tämän erottaa Matthewsin ja Babcockin vedosta se, että ihmisillä on tiedossa, mikä vedon panoksena oli: koska Toews hävisi vedon, joutuu hän pukemaan ylleen USA:n peliunivormun. Asiasta kertoi 720WGN:n kiekkotoimittaja Jude Sirott.

Judd Sirott

@Judd_Sirott
Found out what the wager was between Kane and Toews on WJC

Judd Sirott

@Judd_Sirott
Sounds like Toews will have to dress in Team USA gear (like LeBron James did w/a full Cubs uniform) to pay off the bet with Kane

Ja jotta kaikki ymmärtäisivät minkälaisesta nöyryytyksestä on kyse, ajatelkaapa asia näin: jos olisit itse hävinnyt vedon, olisi joutunut pukemaan yllesi Ruotsin peliasun. Olisi varmasti vaikea paikka monelle suomalaiselle.