Columbus Blue Jacketsin voittoputki on venynyt nyt jo 16 ottelun mittaiseksi ja se on enää yhden askelman päässä NHL:n kaikkien aikojen ennätyksestä.

Tuota ennätystä, siis 17 perättäistä voittoa, oli rakentamassa nykyisin Florida Panthersia edustava tshekkilegenda Jaromir Jagr. Tuolloin elettiin kautta 1992-93 ja Jagr oli johdattamassa huikein tehoin 10+14 Pittsburgh Penguinsin kyseiseen saavutukseen.

– Siitä on pitkä aika, eikä sellaista ajattele sen tapahtuessa, vaan sitä vain jatkaa pelaamista. Itseluottamuksesi kasvaa koko ajan, sinulla on hauskaa ja yksinkertaisesti nautit siitä kaikesta, Jagr perkaa Miami Heraldille.

– Itseluottamus on järjettömän iso osa tuollaista voittoputkea.

Sinällään hauska yhteensattuma on se, että Blue Jackets hävisi viimeksi juuri Jagrin edustamalle Florida Panthersille, 26. päivä marraskuuta. 44-vuotias tshekki-ikoni onkin vaikuttunut ohiolaisseuran suorituksesta.

– Noin pitkä voittoputki on vaikuttava. 82 ottelua on paljon ja sinun on löydettävä lisämotivaatio pystyäksesi käsittelemään niitä kuin pudotuspelejä.

– Se on tällä hetkellä heidän etulyöntiasemansa perusta: he käsittelevät jokaista ottelua kuin se olisi Stanley Cup -finaalien seitsemäs ottelu. Ja niinhän sen pitäisikin olla aina, mutta näin pitkän kauden aikana sen toteuttaminen on rankkaa.

Jagr valmis valtaamaan ennätyksen takaisin: ”Jäämme odottamaan, miten pitkälle he yltävät”

Jagr näkee myös, että mahdollisuus nousta NHL:n kaikkien aikojen ykköseksi voittoputkessa mitattuna, antaa Blue Jackets -pelureille vain lisää motivaatiota.

– Tämä putki antaa heille lisämotivaatiota rikkoa meidän putkemme. Kyseessä on todella hyvä joukkue.

Yksi oleellinen ero näiden Blue Jacketsin ja Penguinsin putkien väliltä kuitenkin löytyy: Penguinsin aikaan ei nimittäin tunnettu voittolaukauskilpailuja, vaan peli päättyi tasan, mikäli viiden minuutin 5 vs. 5 -jatkoajalla ei nähty ratkaisua.

Itse asiassa juuri tuolla tavalla Penguinsin putki katkesi, sillä runkosarjan 1992-93 viimeisessä ottelussaan se jäi 6-6-tasalukemiin New Jersey Devilsin kanssa. Blue Jackets puolestaan on voittanut oman putkensa aikana pari ottelua juuri voittolaukauksilla.

Varmaa on kuitenkin se, että Jagr ei tunne katkeruutta, mikäli Blue Jackets kiilaa Penguinsin rinnalle ja lopulta myös ohitse kaikkien aikojen voittoputken suhteen. Konkarihyökkääjä näkee sen itse asiassa puhtaasti motivoivana tekijänä.

– Jos he rikkovat sen, niin sitten meidän joukkueella on ekstramotivaatio lyödä se uusiksi. Jäämme siis vain odottamaan, että miten pitkälle he yltävät, Jagr päätti virne kasvoillaan.