Florida Panthers on joutunut tulla viime ajat toimeen ilman ykkössentteriään Aleksander Barkovia tämän loukkaantumisen vuoksi.

Vaikka menetys onkin ollut nihkeästi koko kauden esiintyneelle Panthersille suuri, ei se ole näkynyt ainakaan toistaiseksi vielä tuloksellisesti. Joukkue on nimittäin pelannut suomalaishyökkääjänsä menetettyään kaksi ottelua, joista se on voittanut toisen ja toisen hävinnyt jatkoajalla.

Toisin sanoen Panthersilla ei siis ole tarvetta ainakaan nyt nähdyn perusteella hätäillä Barkovin paluun kanssa, vaan hänelle annetaan kaikki aika toipua.

Ja mitä tulee siihen toipumiseen, niin mistään aivan järjettömän pitkästä ajasta ei suomalaisen osalta onneksi kuitenkaan puhuta.

– Me odotamme Barkovia takaisin noin kolmen viikon kuluessa. Kyseessä ei ole mikään niin vakava vamma, mutta toistaalta kuitenkin ”riittävän” vakava pitämään hänet sivussa noiden kolmen viikon ajan, Panthersin GM ja päävalmentaja Tom Rowe kommentoi ykköstähtensä tilannetta WQAM-radiokanavan haastattelussa.

– Emme halua kiirehtiä hänen kanssaan, vaikka hän onkin niin tärkeä palanen organisaatiotamme. Aiomme siis olla todella maltillisia hänen suhteen ja katsotaan sitten, että mikä hänen tilanteensa on siinä vaiheessa.

Barkovin ollessa poissa, Panthers on hakenut erilaisia ketjukombinaatioita uudeksi ykköskentäkseen ja viime ottelussa sellainen vaikutti löytyneen, kun Vincent Trocheck laitettiin keskushyökkääjänä johtamaa Jaromir Jagrin ja Seth Griffithin kanssa muodostamaan ykkösketjua. Jagr ja Trocheck nakuttelivat molemmat kaksi tehopistettä mieheen, ja Griffith keräsi yhden syöttöpisteen.