Patrik Laineelle vuosi 2016 on vaikea ylittää, mutta se ei estä häntä yrittämästä.

Näin kirjoittaa Winnipeg Sunin kiekkotoimittaja Ken Wiebe, ja voi pojat miten oikeassa kanadalainen onkaan. Laineelle vuosi 2016 oli nimittäin sellainen, mistä monet uskaltavat vain haaveilla.

Vuosi starttasi nuorten maailmanmestaruudella, minkä jälkeen hän voitti keväällä Liigan mestaruuden. Tästä matka jatkui aikuisten MM-kilpailuihin, josta kotiintuomisina oli hopeinen mitali. Kesällä Laine varattiin Winnipeg Jetsiin koko tilaisuuden toisena pelaajana, ja myöhemmin syksyllä Laine pelasi World Cupissa.

Myös NHL-ura on alkanut todella mallikkaasti, joten paineet ovat varmasti uskomattoman kovat. Niin, ja Laineella on ikää vasta 18 vuotta.

– Hän on ehtinyt jo tekemään kaksi hattutemppua ja kasvanut siihen rooliin, että hän on aina uhka saadessaan kiekon hyökkäysalueella. Hänen pelisilmänsä ja pelinrakennustaitonsa ovat yli keskiarvon ja hän on näyttänyt fyysisyytensä tarjoamalla isoja taklauksia paikan sattuessa, Wiebe kirjoittaa.

Mitä seuraavaksi?

Vuosi 2017 tulee olemaan Laineelle hyvin erilainen, kuin 2016. Taso NHL:ssä on jo todistettu, joten tästä suunta on enää ainoastaan ylöspäin.

Laineen edustama Winnipeg Jets tulee taistelemaan ainoastaan pudotuspelipaikasta, mutta tämäkin tulee olemaan hankala urakka.

Käytännössä Laine kisailee tällä kaudella itseään, ja jollakin tasolla ykkösvaraus Auston Matthewsia vastaan. Viime vuoden kaltaisiin tuhkimotarinoihin ei ole enää luottaminen, sillä enää Laine ei pääse iskemään koko kansan tietoisuuteen puskista.

Nyt hän joutuu kamppailemaan sitä vastaan, että hän pystyy säilyttämään tasonsa ja olemaan nimensä arvoinen pelaaja.

Se ei varmasti ole helppo paikka nuorelle pojalle, mutta kuten olemme tottuneet näkemään, on Laine Laine – hän ei nimittäin ole tottunut jännittämään tai karttamaan mitään. Laine on pelaaja, joka nauttii tästä kaikesta.