Merkkipaaluja toisensa perään rikkova Florida Panthersin Jaromir Jagr saattaa pelata ensi kaudella jossain muussa seurassa.

Näin kertoo TSN:n arvostettu toimittaja Darren Dreger, jonka mukaan Jaromig Jagrin tulevaisuus ensi kauden ja ylipäätään tulevaisuuden osalta on täysin auki.

Tilanne poikkeaa aiemmista vuosista siinä mielessä, että Panthers on tuonut aina hyvissä ajoin, entisen GM:nsä Dale Tallonin johdolla, hyvinkin selväksi halunsa pitää Jagr seurassa. Nyt näitä viestejä ei ole kuitenkaan tullut ja Dregerin raportti lisää kysymysmerkkejä tilanteen ympärillä. Oman lisämausteensa keitokseen tuo myös uusi GM Tom Rowe.

Vaikka Jagr onkin nakuttanut kuluvalla kaudella 33 otteluun tehopisteet 6+13, on alkukauden aikana nähty ensimmäistä kertaa koskaan eri asiantuntijoiden pohdintoja siitä, että onko tshekkikonkarista edelleen NHL-kaukaloihin. Jotkin tahot ovat jopa todenneet, että hiekka tiimalasissa alkaa olla loppu.

Toimittajan sana:

Tätä on kuitenkin todella vaikea allekirjoittaa. Yksi oleellinen ero viime kauteen, ja ylipäätään aiempiin kausiin, verrattuna on ollut se, että Jagrin ja Aleksander Barkovin kanssa yhden NHL:n vaarallisimmista kentällisistä muodostanut Jonathan Huberdeau on ollut koko kauden poissa kuvioista ja palaa kaukaloon vasta helmikuussa.

Huberdeaun poissaolo on näkynyt sekä Jagrin että Barkovin tekemisessä: aika ajoin kaksikko on ollut pysäyttämätön, mutta samalla on tullut myös pätkiä, joiden aikana molemmilla on ollut vaikeuksia toimittaa kiekkoa reppuun ja ylipäätään kerätä tehopisteitä.

Sekin on myös sanottava, että mikäli Jagrin nykytahti olisikin tämä, niin hän tekee edelleen keskiarvolta yli puoli pistettä ottelua kohden.

Mikäli siis Panthersin idioottimaisten päätösten putki johtaisi siihen, että Jagr päästettäisiin muihin maisemiin, on vaikea nähdä, että hän jäisi ilman NHL-seuraa. 40-50 tehopisteen kavereita ei nimittäin kasva jokaisella oksalla ja siihen täytyy lisätä se henkinen voima, jonka Jagr arvostuksellaan ja kokemuksellaan joukkueelleen tuo.