Eri ammattilaisliigoissa – joissakin enemmän, joissakin vähemmän – puhutaan ”toisen kauden kirouksesta”, jonka mukaan hyvän tulokaskauden pelannut pelaaja kärsii toisella kaudellaan suoritustaso-ongelmista, jotka eivät välillä selity oikein mitenkään.

Yllä kuvailtu kirous ei näytä pätevän ainakaan Winnipeg Jetsin tanskalaislaituriin Nikolaj Ehlersiin, sillä mies on syttynyt varsin kovaan lentoon uudistuneessa Jetsissä.

Tämän päivän NHL-kiekossa nopeus tappaa ja Ehlers on siitä hyvä esimerkki. Hän on saanut tänä vuonna puristettua jalkoihinsa vieläkin enemmän ruutia mitä niissä viime vuonna oli, tästä hyvänä esimerkkinä mainittakoon se, että hän teki Winnipeg Jetsin taitokilpailussa uuden kaukalonympäriluistelun seuraennätyksen ajalla 13,87 sekuntia, viime viikolla.

Tehot nousussa

Ehlers omaa myös loistavan peliälyn ja samettiset kädet. Ja vaikka kauden aikana ketjukaverit ovat muuttuneet useampaan otteeseen, on mies tehnyt kovaa jälkeä kaukalossa, tosin tehokkaimmillaan hän on ollut, kun on päässyt pelaamaan yhdessä Patrik Laineen ja Mark Scheifelen kanssa.

Tulokaskaudellaan Ehlers ei ollut liigan kuumin tulokas, kiitos muuan Connor McDavidin ja Jack Eichelin, unohtamatta Chicago Blackhawksin venäläistaituri Artemi Panarinia, mutta aika ajoin hän väläytteli taitojaan. Tästä osoituksena hän teki viime kaudella varsin mukavat 38 (15+23) tehopistettä Jetsin paidassa pelaamiinsa 72 otteluun.

Tänä vuonna hänen pistetahtinsa viittaavaa jo 60 pisteen ja 20 maalin tahtiin, mikä on erinomainen uutinen Jetsille. Tähän mennessä Ehlers on tehnyt 35 otteluun 26 (7+19) tehopistettä.