Montreal Candiens saattoi kokea suuren luokan menetyksenviime yönä, sillä joukkueen paras pistemies Alex Galchenyuk loukkaantui ottelussa Los Angeles Kingsia vastaan.

Hyökkääjä törmäsi kolmannen erän lopussa kevyen näköisesti Kingsin tähtisentteri Anze Kopitarin kanssa yhteen. Törmäyksessä pelaajien polvet osuivat toisiinsa, mutta kumpikin jatkoi hetken aikaa pelaamista kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Pian kuitenkin Galchenyuk joutui jättämään ottelun kesken eikä hänen vamman laadustaan saatikka paluustaan ole tiedotettu mitään.

Galchenyuk johtaa Canadiensin sisäistä pistepörssiä 25 ottelun jälkeen 23 (9+14) tehopisteellä ja on myös koko liigan pistepörssissä jaetulla 13. sijalla yhdessä Patrik Laineen ja Artemi Panarinin kanssa.

Miehen pitkäaikainen loukkaantuminen olisi kova isku Canadiensille, sillä vaikka puolustus Shea Weberin johdolla on pitänyt hyvin yhdessä Carey Pricen maalivahtityöskentelyn kanssa, on joukkueella hyökkäyspäässä maalinteko-ongelmia.

Canadiens ei myöskään kestä sentteriosastolle iskuja, sillä Tomas Plekanec ja David Desharnais ovat toistaiseksi alisuorittaneet tasoonsa nähden koko alkukauden, joten Galchenyukin tippuminen ykköskentän keskeltä avaisi valtavan loven hyökkäykseen.