Viime yön NHL-kierroksella pelattiin ainoastaan kolme ottelua ja tulessa oli neljä suomalaispelaajaa.

Joukkueensa edellisessä ottelussa New York Islandersia vastaan kokoonpanoon palannut Calgary Flamesin Jyrki Jokipakka sai pitää paikkansa pelaavassa puolustajakuusikossa.

Myös vastuu kasvoi melkoisesti, sillä Islandersia vastaan hän pelasi ainoastaan hieman yli 11 minuuttia, kun nyt peliaikaa kertyi 17:24. Tehopisteille 25-vuotias Jokipakka ei yltänyt, mutta hän oli kahdesti kaukalossa, kun Flames iski kiekon vastustajana olleen Toronto Maple Leafsin verkkoon ja laukoi myös ottelussa kolme kertaa.

Flames vei ottelun nimiinsä puhtaasti numeroin 3-0. Voitto perustui pitkälti todelliseen unelma-alkuun, sillä ensimmäisen kerran helähti vain 19 sekunnin pelin jälkeen ja toisen kerran 30 sekuntia myöhemmin. Kyseessä oli itse asiassa ensimmäinen kerta sitten vuoden 1987, kun joukkue onnistuu ottelun avausminuutilla kahdesti. Joukkueen maaleista vastasivat Freddie Hamilton, Matt Stajan ja Kris Versteeg. Chad Johnson torjui ottelussa huimat 39 laukausta. Nollapeli oli hänelle jo kauden kolmas ja viimeiseen neljään otteluun hän on ollut ohittamaton kahdesti.

Maple Leafsin Leo Komaroville ilta ei ollut kovinkaan mairitteleva, sillä hän pelasi tasaviisikoin ainoastaan hieman yli kymmenen minuuttia ja oli kertaalleen kentällä, kun omissa soi. Yli- ja alivoimavastuu nostivat hänen peliaikansa lukemaan 13:42.

San Jose Sharks haki puolestaan Kalifornian kuumassa paikallistaistossa Los Angeles Kingsiltä pisteet numeroin 3-1. Suomalaislaituri Joonas Donskoi katkaisi ottelussa kuuden ottelun mittaisen pisteettömän putken, kun hän oli kakkossyöttäjä Logan Couturen iskemässä 2-0-maalissa.

Sharksin voiton takuumiehinä olivat kahdesti osunut Couture sekä maalit mieheen iskeneet Kevin Labanc ja Ryan Carpenter. Joukkueen maalilla Martin Jones pysäytti 26 kiekkoa.

Muut suomalaiset:

Pittsburgh Penguins kiri New York Islandersia vastaan kolmen maalin tappioaseman päätöserän aikana kiinni, mutta joutui antautumaan vain 27 sekuntia ennen päätössummeria ja lopulta nöyrtymään 5-3-tappioon. Olli Määttä esiintyi tappiosta huolimatta vahvasti ottelussa, pelaten 18:49, laukoen kolmesti ja keräten tehotilaston +1.