NHL-pelaajat ovat olleet mukana olympialaisissa aina vuodesta 1998 lähtien. Naganon olympialaisissa nähtiin ensimmäistä kertaa kaikki parhaat pelaajat olympiatasolla.

Tuon turnauksen jälkeen NHL-pelaajat ovat aina olleet mukana ja heidän läsnäolonsa onkin tuonut olympialaisiin aina sen viimeisen silauksen.

Kuitenkin seuraavien olympialaisten lähestyessä, ilmoille on noussut kysymys siitä, nähdäänkö NHL-pelaajia turnauksessa ollenkaan.

Muun muassa Aleksander Ovechkin on sanonut, että hän osallistuu turnaukseen, vaikka NHL ei olisi siinä mukana. Moni muu pelaaja on varmasti Ovechkinin kanssa samoilla linjoilla, joten NHL on tiukan paikan edessä.

NHL:n järjestämä World Cup teki juuri paluun ja siitä ollaan kovaa tekemässä sitä kaikkein arvokkainta turnausta. World Cup asettaakin NHL-pelaajien osallistumisen olympialaisiin uuteen valoon.

Lopullista päätöstä odotellaan

TSN:n toimittaja Darren Dreger raportoi keskiviikkona Twitter-tilillään, että eri maiden ja maanosien jääkiekkoliitot kokoontuvat ensi viikolla New Yorkissa keskustelemaan NHL-pelaajien osallistumisesta seuraaviin olympialaisiin. Mukana tapaamisessa ovat IIHF, NHL, NHLPA sekä Yhdysvaltojen ja Kanadan jääkiekkoliitot.

Lopullinen päätös NHL:n osallistumisesta tehdään vasta myöhemmin, sillä Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Faselin mukaan takaraja päätökselle on tammikuu 2017.

Kieltämättä NHL-pelaajien puute näkyisi karulla tavalla olympialaisten jääkiekossa. Esimerkiksi Yhdysvallat ja Kanada joutuisivat keräämään pelaajansa NHL:n ulkopuolelta ja lopputuloksen voi arvata.