Anaheim Ducks ja San Jose Sharks taistelevat kynsin hampain NHL:n Pacific-divisioonan ykkössijasta, kun ottavat ensi yönä toisistaan mittaa Sharksin kotiluolassa.

Molemmilla on tällä hetkellä 97 pistettä ja allaan tappio. Joukkueet kohtaavat jo neljännen kerran tällä kaudella, eikä Ducks ole saanut isänniltään tällä sesongilla vielä pistettäkään.

– Tämä on jo play off -kiekkoa. Menemme meille vihamieliseen halliin taistellaksemme kärkipaikasta. PItää vain pitää tunteet kurissa avauserässä, ja jatkaa sitten siitä, tuumi Ducks-kippari Ryan Getzlaf.

San Josen viime kierroksen tappio oli varsin suuri yllätys, sillä vastassa sillä jo pudotuspelikamppailusta pudonnut Florida.

– Olemme puhuneet tästä asiasta jo paljon tämän kauden aikana. Ammumme itseämme jalkaan jatkuvasti, niin kauan kuin emme saa asennettamme kuntoon, emme saa tuloksiakaan, manaili Sharks-luotsi Todd McLellan.

Yksi kuumimmista pelaajista yön ottelussa on San Josen maalivahti Antti Niemi. Niemi oli torjunut Sharksille voiton viidessä Florida-mittelöä edeltäneessä ottelussa.

Ducksin veteraanisuomalaisista Teemu Selänne on tehnyt maalin viimeksi tammikuun 15. päivänä. Sitä seuraavat 16 runkosarjaottelua ovat koristaneet Selänteen pistesaldoa vain neljällä syöttöpisteellä.

Saku Koivun maaliton putki on 13 ottelun mittainen.