Taas mennään. Viikottaisen ”kauppakatsauksen” toisessa osassa käsittelyssä mm. P.K. Subban sekä Henrik Lundqvist.

Tuttu kaava: kolme faktaa ja (mahdollinen) bonuspointti perään.

1. Henrik Lundqvist ja New York Rangers solmivat seitsemän vuoden ja 59,5 miljoonan dollarin jatkosopimuksen

– New York Rangersin tärkein pelaaja? Henrik Lundqvist. New York Rangersin selkäranka? Henrik Lundqvist. Rangersin tämän hetken ”kasvot”? Henrik Lundqvist.

Ruotsalaisen supervahdin jatkosopimus on täysin oikeutettu. Yli kahdeksan miljoonan vuositulot voivat kuullostaa hurjilta, mutta Lundqvist on sen rahan arvoinen. Hän on Rangersille pelaaja, jota seura EI saanut menettää. Ei mistään hinnasta.

Jatkosopimus tässä vaiheessa kautta on hyvä asia. Se antaa sekä Rangersille että Lundqvistille rauhan keskittyä itse pelaamiseen.

2. P.K. Subban saamassa kuusivuotisen, 50 miljoonan dollarin sopimuksen (Lähde: La Presse)

– Huhujen mukaan Montreal Canadiens on tekemässä puolustaja P.K. Subbanista rikasta. 50 miljoonan ja kuuden vuoden jatkosopimus tietäisi reilun kahdeksan miljoonan vuosiansioita Subbanille. Sillä rahamäärällä hänestä tulisi Canadiensin palkkakuningas.

Subban on ollut aina sähäkäs luistimillaan. Muistan kun hänen varauksensa jälkeen netissä liikkui video, jossa näytettiin Subbanin luistelutaitoa. Niissä pirueteissa ja siinä vauhdissa olisi ollut Kiira Korvellakin tekemistä.

Viime kaudella Subban voitti Norris-palkinnon. Hänet valittiin NHL:n parhaaksi puolustajaksi. Kyllä minä yrittäisin tällaisen timantin pitää joukkueessani hinnalla millä hyvänsä. Jos se hinta on yli kahdeksan miljoonaa per kausi, niin sitten se on.

Subbanin kaltaista puolustajaa ei löydä jokaisen puun oksalta.

3. Ensi kauden palkkakattolukema selviää ensi viikolla (Lähde: TSN)

– Palkkakattolukeman selviämisellä on suuri vaikutus etenkin San Jose Sharksille.

Seuran ensi kesän vapaiden agenttien -listalta löytyvät tällä hetkellä mm. Joe Thornton, Patrick Marleau ja Dan Boyle. Kun palkkakattolukema selviää, voi seura laittaa seuraavan vaihteen sisään sopimusneuvotteluissa.

Thornton ja Marleau varsinkin ovat Sharksille yhä tärkeitä palasia, vaikka joukkue on yhä enemmän Joe Pavelskin ja Logan Couturen joukkue.

Palkkakattolukema selviää TSN:n mukaan ensi viikolla, kun NHL-joukkueiden päättäjät kokoustavat.

BONUS: Sabres haluaa pitää Ryan Millerin (Lähde: WGR Sports Radio)

– Sabresin uusi väliaikainen päävalmentaja Ted Nolan ja uusi kiekkopomo Pat LaFontaine haluaisivat pitää huippuvahti Ryan Millerin Buffalossa. Nolan sanoi buffalolaiselle radiokanavalle, että hän ja LaFontaine haluavat tehdä Sabresista organisaation, jonne pelaajat haluavat tulla ja jossa pelaajat haluavat olla.

Se on tietenkin ihan hyvä tavoite.

Ryan Miller on huipputason maalivahti ja ei ihme, että Sabresilla on hänen kanssaan jatkohaluja. Pahoin kuitenkin pelkään, että Miller ei itse halua jatkaa Sabresin kanssa.

Maalivahdin sopimus umpeutuu kesällä ja hänen tiedetään kaipaavan läntiseen konferenssiin. Kesäisin Miller asuu Los Angelesin seudulla vaimonsa kanssa, joten hänelle olisi luonnollista jatkaa uraansa lännessä.

Jos olisin Sabresin tuleva GM, olisin kiinnostunut kauppaamaan Millerin. Muuten on vaara, että hän kävelee ”ilmaiseksi” seurasta ulos ensi kesänä.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!