NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Ottawa Senatorsin kesään mahtui yksi isompi kohu, mikä teki ison muutoksen kokoonpanon puolelle.

—–

Mitä on tapahtunut?

Ai mikä kohu? No tietenkin seuran entisen kapteenin Daniel Alfredssonin siirtyminen Detroit Red Wingsin riveihin.

Piti olla lähes varmaa, että Alfredsson pelaa uransa loppuun Senatorsissa, missä kaikki aiemmatkin vuodet Pohjois-Amerikan puolella olivat sujuneet. Mutta ei. Rahojen suhteen tuli erimielisyyksiä ja siinä se. Matka jatkui Red Wingsiin ja Senatorsissa on uuden aikakauden vuoro.

Sitä varten seura treidasi Jakob Silfverbergin Anaheim Ducksiin kaupassa, jossa takaisin tuli Bobby Ryan.

Muita muutoksia kesän aikana ovat olleet Joe Corvon, ja Clarke MacArthurin tulot. Pois ovat Alfredssonin lisäksi lähteneet Sergei Gontshar, Andre Benoit, Peter Regin ja Guillaume Latendresse.

Vahvuudet?

Paul MacLeanin tulon jälkeen Senators on pelannut laadukasta lätkää. Piste. Se hallitsee kiekkoa ja luo illasta toiseen paljon maalipaikkoja. Samalla joukkue on nojannut vahvaan maalivahtipeliin, mikä on ollut Craig Anderssonin johdolla kunnossa.

Ja noilla vahvuuksilla Senators jatkaa myös tällä kaudella. Hyökkäyksen kärki Jason Spezzan, Ryanin, Milan Michalekin, Kyle Turrisin, Cory Conacherin ja MacArthurin johdolla on hyvä. Siihen vielä sarjan paras kiekollinen puolustaja Erik Karlssonin, niin tulivoimaa Senatorsilla on jälleen.

Joukkueessa on mukavasti myös kovuutta, eikä se sillä saralla tule jäämään heikoksi. Joukkueen runko on edelleen nuori ja sen tulevaisuus näyttää hyvältä.

Heikkoudet?

Onko joukkueella sitten eväitä pidemmälle keväällä? Se on iso kysymysmerkki. Möys puolustuksen leveys esimerkiksi jonkun isomman loukkaantumisen jälkeen on toinen kysymysmerkki.

Mitä voi odottaa?

Senators on vahvasti jälleen mukana pudotuspelitaistelussa. Kun sinne pääsevät, niin sitten onkin mielenkiintoista nähdä, että mihin potku oikeasti riittää.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen