NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Pittsburgh Penguins. Tuo ihastuttava ja vihastuttava seura supertähtineen, jolla pelaajarunko on kokenut annoksen muutoksia sitten kevään pudotuspelien.

—–

Mitä on tapahtunut?

Kesken viime kauden Penguinsin GM Ray Shero pisti oikein kunnolla tuulemaan. Ilmassa oli suoranaista ”Eastside Hockey Manager” -tunnelmaa, kun vahvistusta pukkasi rosteriin päivästä toiseen.

Tuli Brenden Morrow, Jussi Jokinen, Douglas Murray ja kruununa päälle Jarome Iginla.

Penguinsin joukkue olikin paperilla aivan naurettavan kova pudotuspeleissä, mutta niin vain pystyi Boston Bruins Tuukka Raskin johdolla pysäyttämään tuon tähtilauman.

Kesällä edessä oli muutoksia, sillä seura ei pystynyt millään pitämään kaikkia kesken kauden tulleita vahvistuksia riveissään.

Iginla lähti Bruinsiin, Murray Montreal Canadiensiin, Matt Cooke puolestaan vaihtoi Minnesota Wildiin ja Tyler Kennedy treidattiin San Jose Sharksiin. Morrow puolestaan on yhä vapaana agenttina etsimässä uutta seuraa.

Tulopuolella oli rauhallisempaa.

Paluumuuttajana peräpäähän saapui Rob Scuderi. Hyökkäykseen puolestaan saapuivat muun muassa Matt D’Agostini ja Tom Kostopoulos. Muut liikkeet olivat sitten enemmän farmitason muuveja.

Vahvuudet?

Vaikka lähti Iginla, Morrow, Kennedy ja Cooke, on Penguinsilla silti kasassa äärimmäisen kova hyökkäys, mikä on myös sen suurin valttikortti.

Jo terävin kärki; Sidney Crosby, Jevgeni Malkin ja James Neal on hurjan tasokas.

Siihen kylkeen vielä Chris Kunitz, Jokinen, Brandon Sutter, Pascal Dupuis ja lupaava Beau Bennett, niin on taas kyllä taitoa tarjolla.

Siihen päälle vielä hyävt kiekolliset pakit Kris Letang ja Matt Niskanen, sekä luotettavat puolustuksen jyrät Brooks Oprik ja Scuderi, niin kyllä materiaaliltaan Penguinsilla on edelleen hirmu nippu kasassa.

Heikkoudet?

Suurin heikkous tai isoin kysymysmerkki kohdistuu maalivahtiosastolle. Marc-Andre Fleury suli jälleen kerran pudotuspeleissä pahemman kerran ja Tomas Vokoun otti harteilleen ykköstorjujan asemaa. Vokounilla on kuitenkin loukkaantumishuolia, joten joukkue on lähdössä vahvasti Fleuryllä kauteen.

Mutta löytääkö 28-vuotias vahti enää huipputasoaan? Kestääkö pää?

Ajavatko puolustuspään ongelmat Penguinsin laivan liialliselle keikkumisen reitille? Siinäpä ne painavat kysymysmerkit ovat.

Mitä voi odottaa?

Mikäli kaikki kulkee mainiosti, on Penguins suurimpia mestariehdokkaita. Taas kerran.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen