NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Ensimmäisenä vuorossa on metropolitan-divisioonasta Carolina Hurricanes.

Mitä on tapahtunut?

Hurricanesin osalta viime kausi meni pahasti mönkään. Kovasti vahvistunut joukkue ei päässyt lähellekään pudotuspelejä, vaikka sinne pääsyn piti olla lähes täysi varmuus.

Kesän aikana joukkueen kokoonpanosta peräpää on mennyt vahvasti uudistuksen alle. Mukaan on liittynyt kasa uusia puolustajia ja yksi maalivahtikin.

Boston Bruinsissa Tuukka Raskin kakkosvahtina ollut Anton Khudobinin vaihtoi Canesin riveihin ja hän toimii kovan tason veskarin Cam Wardin kilpailijana tulevalla kaudella.

Puolustukseen uusina niminä ovat mukaan liittyneet Mike Komisarek, Andrej Sekera ja Ron Hainsey.

Myös hyökkäyksen puolelle on tullut muutama tuore kasvo, sillä joukkuetta tulevalla kaudella vahvistavat Nathan Gerbe, Radek Dvorak ja seuran kesän ykkösvaraus Elias Lindholm.

Seuran kesän aikana jättivät muun muassa puolustajat Joe Corvo, Jamie McBain, Marc-Andre Bergeron ja maalivahti Dan Ellis.

Vahvuudet?

Hurricanesin ehdottomasti suurin vahvuus on joukkueen hyökkäys. Eric Staal, Jordan Staal, Aleksandr Semin, Jeff Skinner, Tuomo Ruutu. Kovia janttereita liigankin mittapuulla nähden.

Tästä joukkiosta päävalmentajan Kirk Mullerin on saatava vielä enemmän irti tällä kaudella. Joukkue on muutenkin hyvin vahvasti hyökkäyspainotteinen, vaikka mukana on mukava ripaus myös kovuutta.

Heikkoudet?

Kauteen lähdettäessä isoksi kysymysmerkiksi voi nostaa joukkueen puolustuksen. Suomalaispakki Joni Pitkänen on sivussa koko kauden ajan ja aivan sellaista selkeää kärkipakkia peräpäässä ei nyt ole. Tasaisia puurtajia löytyy, mutta kuka ottaa kunnolla vastuuta? Kenties nuori Justin Faulk?

Mitä voi odottaa?

Hurricanesin pitää olla lähtökohtiin nähden mukana pudotuspelikamppailussa, se on selvää. Muuten kyseessä on jälleen epäonnistuminen. Mutta parempiikin suorituksiin joukkueella on potentiaalia. Ehkä nyt sitten loistoon?

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen