NHL:n kesän vapaat markkinat ovat käytännössä ohi, sillä mukana karkeloissa ei ole enää montaakaan kovaa nimeä. Toki esimerkiksi Jaromir Jagr, Shane Doan, Jarome Iginla sekä Thomas Vanek ovat ilman sopimusta.

Markkinoilla on kuitenkin vielä muutama suomalaispelaaja, jotka ovat yhä sopimuksetta. Näistä käytännössä Mikael Granlundin nimen voi viivata yli, sillä hän tulee jatkamaan lähes satavarmasti Minnesota Wildin riveissä.

Kuitenkin listalta löytyy myös kolme nimeä, joiden NHL-uran jatkuminen on kaikkea muuta, kuin varmaa. Vapailla markkinoilla kun ovat vielä hyökkääjä Lauri Korpikoski sekä puolustajat Petteri Lindbohm ja Jyrki Jokipakka.

Korpikoski pelasi viime kaudella Dallas Starsin ja Columbus Blue Jacketsin riveissä, jonne hänet kaupattiin kesken kauden. Yhteensä Korpikoski tahkosi 69 runkosarjaottelussa, joissa hänen tehonsa olivat 8+12.

Linbohm sai sen sijaan viime kaudella tililleen ainoastaan seitsemän ottelua, joissa hän ei tehnyt pisteen pistettä. Kolmivuotisen NHL-uransa aikana puolustaja on pelannut vain 40 NHL-kamppailua.

Pian 26 vuotta täyttävän Jokipakan ura NHL:ssä alkoi kolme kautta sitten, mutta tästäkin huolimatta hän on joutunut vaihtokaupan uhriksi jo kolmeen otteseen. Viime kaudella näistä nähtiin viimeinen, kun Calgary Flames lähetti hänet Ottawa Senatorsiin.

Hän pelasi kauden aikana kaiken kaikkiaan 41 ottelua, joissa hän keräsi tililleen tehot 1+5.