New York Rangersissa oli viimeisten kahden kauden ajan suomalais-ruotsalainen maalivahtitandemi, mutta ensi kaudella asiat ovat toisin.

Antti Raanta teki viime kaudella absoluuttisen läpimurtonsa NHL:n huipulle, kun hän nousi jopa haastamaan itsensä Henrik Lundqvistin paikasta New York Rangersin ykkösmaalivahtina.

Lopulta Lundqvist kuitenkin veti loppukaudesta pidemmän korren ja hän olikin erinomainen pudotuspeleissä.

Tiedä sitten, että oliko tämä yksi niistä syistä, miksi Rangers päätyi kauppaamaan Raannan – siis Lundqvistin erinomaisuus pudotuspeleissä – mutta ensi kaudella suomalaisvahti on mitä todennäköisimmin Arizona Coyotesin uusi ykkösvahti.

Kokenut Lundqvist oli varsin allapäin, kun hän kuuli Raannan kauppaamisesta, mutta samaan aikaan hän muistutti siitä, että ”tutkapari” kahden viime kauden ajalta on ansainnut saamansa mahdollisuuden.

– Meillä oli loistava suhde ja vietimme kaksi todella hauskaa kautta yhdessä. On surullista, että hän lähti, mutta toisaalta toivon hänen saavan mahdollisuutensa olla ykkösvahti Arizonassa, Lundqvist avautuu Ronnies Skrivsmedjan haastattelussa.

– Hän on ansainnut mahdollisuutensa, kun katsoo miten hän on pelannut ja laittanut kaikkensa peliin.

Raannasta Smithin manttelinperijä, Lundqvist odottaa Pavelecin tapaamista

Coyotes kauppasi pitkäaikaisen ykkösvahtinsa Mike Smithin alkukesästä Calgary Flamesiin, ennen kuin se hankki Raannan Rangersista. Signaali oli selkeä – seurassa haluttiin muutosta, mistä ovat kielineet myös Derek Stepanin ja Niklas Hjalmarssonin kaltaisten pelaajien hankinnat.

Raanta on pelannut toistaiseksi koko NHL-uransa ajan kakkosvahtina. Ensiksi hän toimi Corey Crawfordin aisaparina Chicago Blackhawksissa ja nyt siis viimeiset kaksi kautta Lundqvistin kakkosena Rangersissa.

Kokonaisuudessaan 28-vuotiaalle suomalaisvahdille on kertynyt hänen NHL-urallaan 92 runkosarjaottelua. Niissä hän on pysäyttänyt kiekot 91,70 prosentin varmuudella ja hänet on ohitettu keskiarvolta ottelua kohden 2.33 kertaa. Nollapelejä Raannalla on tilillään kahdeksan.

Ensi kaudella Rangersin uutena kakkosvahtina toimii Ondrej Pavelec, joka on ollut parhaimmillaan erinomainen NHL-vahti, mutta viime vuosina hänen käyränsä ovat osoittaneet voimakkaasti alaspäin.

– Olen pelannut häntä vastaan monta kertaa ja hän on todistanut olevansa NHL-tason maalivahti. Hän on voittanut paljon otteluita sekä aloittavan maalivahdin että kakkosvahdin roolissa. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan häneen.

– Joka kerta, kun pelaan uuden kaverin kanssa, on olemassa juttuja, joita voin oppia heiltä. Siinä saattaa olla kyse esimerkiksi siitä, miten hän treenaa tai valmistautuu peleihin. On tärkeää, että meidän välille syntyy vahva side jo aikaisessa vaiheessa ja löydämme hyvän fiiliksen, koska tulemme viettämään paljon aikaa yhdessä, Lundqvist päättää.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.