Kun Arizona Coyotes nimitti uudeksi päävalmentajakseen Pittsburgh Penguinsin apuluotsina viime kaudet toimineen Rick Tocchetin, sai se samalla itselleen kaupungille ja faneille tutun paluumuuttajan.

Tocchet nimittäin toimi Phoenix Coyotesin apuvalmentajana kauden 2005-06 ajan. Tämän jälkeen hän piti valmennushommista muutaman vuoden sapattivapaan, kunnes hän palasi penkin taakse Tampa Bay Lightningin apuvalmentajana kaudeksi 2008-09.

– Tämä on aliarvostettu kiekkomarkkina. Olen nähnyt paljon vanhoja kavereita täältä ja he kaikki janoavat voittajaa. Sitten mietit uuden toimistoväen sitoutumista, uusia omistajia ja kun sekoitat tämän kaiken keskenään, joten minulla ei ollut vaikea päätö palata tänne, Tocchet kertoi NHL.com:lle.

Tocchet ei ole Coyotesille ja kaupungille tuttu mies ainoastaan penkin takaa, sillä hän edusti seuraa myös pelaajana, vuosien 1997-2000 aikana.

– Meillä oli hyvä, fiksu ja kilpailullinen joukkue, joka pelasi nopealla tyylillä ja se on sitä, mitä nämä fanit halusivat. Meillä oli hyökkäykseen suuntautuvia pelaajia ja fanit todella pitivät meistä. Kun pelasimme keskustassa (America West Arenassa) ja halli oli täynnä, meillä oli todella suuri etu.