Edmonton Oilers on tullut viime vuosikymmenen aikana tunnetuksi seurana, jonka riveissä on ollut valtava tulevaisuuden potentiaali.

Toki se tuli varsinaisesti käyttöön vasta viime kauden aikana, kun jääkiekkoilevan maailman kirkkain timantti, Connor McDavid, pelasi ensimmäisen täyden kautensa Oilers-miehistössä.

Nyt, kun McDavid on tehnyt lopullisen läpimurtonsa NHL:ssä, ei häntä voida enää luetella tulevaisuuden lupaukseksi. Nuorukainen on jo ansioitunut NHL:n supertähti, jota pidetään monien papereissa maailman parhaana jääkiekkoilijana.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että nyt Oilersin tulevaisuuden lupauksista jokin muu nimi saa haltuunsa McDavidin hallussa pitämän tittelin, jota voitaneen kutsua tässä tapauksessa ”kaikista potentiaalisimmaksi Oilers-nuorukaiseksi”.

Kyseinen titteli meni lopulta ylivoimaisin äänin suomalaislupaus Jesse Puljujärvelle, jonka ensimmäinen kausi NHL:ssä meni pahasti penkin alle.

Se ei ole syönyt hänen potentiaalistaan kuitenkaan mitään pois, ainakaan jos on uskominen kiekkojulkaisu The Hockey Writersin kolmea toimittajaa; Larry Fisheriä, Kelly Provostia sekä Shane Sanderia.

Kyseinen kolmikko nimittäin laati omat TOP10-listansa, mitä tulee Oilersin tulevaisuuden lupauksiin. Puljujärvi sijoittui jokaisen listauksen kärkeen. Lisäksi jokaisessa listassa kakkosnimenä oli Kailer Yamamoto.

Fisherin listauksessa oli myös muutakin suomalaisväriä, sillä hän pitää puolustaja Markus Niemeläistä Oilersin yhdeksänneksi lupaavimpana nuorukaisena.

Larry Fisherin lista Kelly Provostin lista Shane Sanderin lista
1 Jesse Puljujarvi Jesse Puljujarvi Jesse Puljujarvi
2 Kailer Yamamoto Kailer Yamamoto Kailer Yamamoto
3 Ethan Bear Caleb Jones Tyler Benson
4 Tyler Benson Ethan Bear Dylan Wells
5 Caleb Jones Nick Ellis Ethan Bear
6 Laurent Brossoit Dylan Wells Laurent Brossoit
7 Jujhar Khaira Tyler Benson Caleb Jones
8 Ziyat Paigin Ostap Safin Stuart Skinner
9 Markus Niemeläinen Laurent Brossoit Jujhar Khaira
10 Nick Ellis Stuart Skinner Nick Ellis

 

 

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.