Boston Bruinsin tärkein tehtävä tänä kesänä on tehdä jatkosopimus rajoitetun vapaan agenttinsa David Pastrnakin kanssa, joka oli menneellä kaudella joukkueensa ehdotonta parhaimmistoa.

Bruinsin GM Don Sweeney kertoi sunnuntaina puhuneensa Pastrnakin edustajien kanssa tällä viikolla, mutta uudelle jatkosopimukselle ei ole vielä suunniteltu aikataulua.

Boston Bruins

@NHLBruins
And on David Pastrnak, Sweeney says he has had discussions w/ the winger's reps this week but has no timetable for when a deal may get done.

Reilu kuukausi sitten Sweeney kertoi jatkosopimusneuvotteluiden ”etenevän oikeaan suuntaan”.

Pastrnak on Bruinsin ensimmäisen kierroksen varaus vuoden 2014 varaustilaisuudesta. 182-senttinen ja 82-kiloinen Pastrnak taisteli jo ensimmäisellä kaudellaan itsensä Bruinsin NHL-rosteriin, jossa teki 46:ään otteluun 27 (10+17) tehopistettä. Kaudella 2015-16 miehenalku kärsi loukkaantumisista, ja 51:een otteluun syntyi 15 maalia ja yhteensä 26 tehopistettä.

Viime kaudella 21-vuotias tshekkiläislaituri nousi kuitenkin yhdeksi liigan eliittipelaajista latoessaan hurjat tehot 34+36 75:ssä pelaamassaan ottelussa. Ainoastaan Brad Marchand keräsi ”Pastaa” enemmän tehopisteitä.

Pastrnak odottaa itselleen varmasti mahdollisimman pitkää ja rahakasta jatkosopimusta. Bruinsin on käytännössä pakko suoda se hänelle, sillä joukkueella ei missään nimessä ole varaa menettää näin lahjakasta nuorta muualle.

Tshekkitähden lisäksi Sweeney kertoi sunnuntaina käyvänsä sopimusneuvotteluja UFA-pelaaja Drew Staffordin kanssa. Bruins hankki Staffordin hieman ennen Trade Deadlinea ja 31-vuotias jenkkilaituri iski 18:ssa ottelussa tehopisteet 4+4.