Mikäli Sidney Crosby olisi nuorempana saanut tahtonsa läpi, me emme välttämättä olisi koskaan nähneet yhtä kaikkien aikojen pelaajista NHL-kaukaloissa.

Tämä perustuu siihen, että kahtena viime kautena putkeen Stanley Cupia juhlinut Crosby halusi nuorempana maalivahdiksi. Hänen isänsä Troy Crosby, joka itse oli maalivahti, sai kuitenkin poikansa pään kääntymään.

– Halusin hyvin alkuvaiheessa olla maalivahti. Hän (isä) yritti saada minut irti siitä ajatuksesta sanomalla, että se ei ole kivaa, koska siellä joutuu vain seistä, Crosby paljasti Dan Patrick Show’ssa.

– Hän siis suostutteli minut luopumaan siitä (ajatuksesta). Se oli jotain sellaista, josta pidin nuorempana kaverina kaikkien varusteiden ja sellaisten takia.

Crosby kuitenkin haaveilee edelleen yhden NHL-ottelun pelaamisesta maalissa ja itse asiassa sellainen tilanne olikin lähellä päättyneellä kaudella (tai sitä edeltäneellä).

– Oli yksi hetki, mielestäni tänä tai viime vuonna, kun meidän täytyi kutsua maalivahti hätäavuksi. Muistaakseni yksi maalivahdeistamme loukkaantui, Flower (Marc-Andre Fleury) oli sairaana ja emme tienneet, että saammeko korvaajan ajoissa paikalle.

– Tämän myötä meillä oli kokoonpanossa yksi pelaajista ikään kuin kolmosvahtina. Siinä kohtaa sanoin, että jos jotain joskus tapahtuu, haluan saada komennuksen maalille. Rakastaisin pelata yhden ottelun NHL:ssä maalivahtina.

Ja, jos se komennus luukulle joskus kävisi, tai olisi käynyt, kenet Crosby olisi halunnut kohdata esimerkiksi rankkarissa?

– Ehkä Pavel Datsyukin, koska hän on saanut niin monet maalivahdit näyttämään typeriltä; jos saisin jollain tavalla patjan eteen ja torjuisin.

– Hän oli yksi parhaista rankkarien ampujista, joten hän on myös läpiajossa melkoisen hyvä.