Suomalaislegenda Teemu Selänne sai odotetun kutsun lajilegendojen joukkoon, sillä hänet valittiin eilen Hockey Hall of Fameen.

Selänne on vasta historian toinen suomalainen, joka on saanut kenties jääkiekkomaailman suurimman kunnianosoituksen. Ennen häntä HHOF:ään on päässyt ainoastaan Wayne Gretzkyn tutkapari, Jari Kurri.

Selänne sai asian tiimoilta puhelinsoiton, joka myös kuvattiin talteen. Ex-laituri istui sohvalla vaimonsa Sirpan ja tyttärensä Veeran kanssa, kun puhelin soi.

– Kenties sinulla ei ole hetkeen aikaa pelata golfia, sillä tulet olemaan kiireellinen juhlimaan. Tämä on yksi elämäni mukavimpia puhelinsoittoja; Teemu, sinä olet yksi uusimmista Hockey Hall of Fameen kutsutuista pelaajista, puhelinsoiton suorittanut Lanny McDonald kertoi puhelimessa.

– Kiitos oikein paljon, teit päiväni juuri todella mahtavaksi. Olen todella iloinen ja otettu saadessani tämän puhelinsoiton. Onnellinen ja iloinen ja kiitos sinulle valtavasti, Selänne vastasi kyynelehtivä Sirpa vierellään.

– Kiitos paljon ja olen teille kaikille isosti velkaa yhdet kaljat, Selänne vitsaili vielä jälkeenpäin.

Tämän jälkeen hän kertoi olevansa vielä todella otettu siitä, että hän kuuluu nyt virallisesti samaan joukkoon uskomattoman uran tehneiden pelaajien kanssa.

– Teemu, tämä on enemmän kuin ansaittua ja olet yksi näistä jääkiekkoilijoista, McDonald kertoi vielä loppuun.