New Jersey Devilsin kultavuodet näkivät päivänvalonsa jo aikapäivää sitten, kun se valloitti Stanley Cupin itselleen vuosina 1995, 2000 sekä 2003. Kahdella jälkimmäisellä kerralla suurta rooli näytteli Patrik Elias, joka edusti New Jersey Devilsiä kaudesta 1995-96 lähtien.

Elias onkin Devilsin seurahistorian paras maalintekijä, syöttelijä ja pistemies. Hän on tehnyt Devilsin historiassa ensimmäisenä 400 maalia, kerännyt ensimmäisenä 400, 500 ja 600 syöttöä sekä 800, 900 ja 1 000 tehopistettä.

Jos kyse on eritoten kenttäpelaajista, on Patrik Elias eittämättä Devilsin seurahistorian paras ja menestyksekkäin kenttäpelaaja.

Nyt hän on saanut titteliä ajatellen uuden haastajan, sillä Devils käytti seurahistoriansa ensimmäisen ykkösvarauksen sveitsiläiseen Nico Hischieriin. Tämän suhteen hän vei Eliakselta tikkarin nenän edestä, sillä tshekkiläishyökkääjä varattiin Devilsiin toisella kierroksella, numerolla 51., vuonna 1994.

Nyt seuralegenda on vienyt tulevaisuuden tähden lounaalle, joten kyseessä oli omalla tavallaan vallanvaihdos Devilsin hierarkiassa. Siinä missä Elias toimi vuosikausia pirupaitojen pelillisenä johtajana, toivoo seura varmasti Hischieristä samaa.