Teemu Selänne ja Paul Kariya olivat vuosien ajan todella kova tutkapari NHL-kaukaloissa ja nyt heidät valittiin, kaikkien iloksi, yhtäaikaisesti NHL:n kunniagalleriaan, Hockey Hall of Fameen.

Kaksikko vietti paljon aikaa yhdessä myös jään ulkopuolella ja he ovatkin keskenään tänäkin päivänä erittäin hyviä ystäviä. Hockey Hall of Famen valintakomitealta olikin upea päätös nimetä sekä Selänne että Kariya yhtäaikaisesti NHL:n kunniagalleriaan.

Kariya onkin todella kiitollinen kaikkien aikojen suomalaispelaajalle siitä, että hänet nyt valittiin HHOF:ään.

– Meillä klikkasi välittömästi ja se oli ikimuistoinen matka. Tiesin, että me tulisimme hitsautumaan hyvin yhteen. Teemua kehutaan paljon hänen maalintekotaidoistaan, mutta huomasin välittömästi, miten hyvä syöttäjä hän oli, Kariya kommentoi Yahoo! Sportsin haastattelussa.

– Oli hienoa tulla valituksi yhdessä Teemun kanssa. Jos en olisi saanut mahdollisuutta pelata hänen kanssaan, en olisi nyt Hall of Famessa.

”Me emme välittäneet siitä, kuka tekee maalit”

Myös Selänne kiittelee urastaan tutkapariaan ja hehkuttaa juuri niitä samoja asioita kuin Kariya – ennen kaikkea sitä välittömästi löytynyttä yhteispeliä.

– Meidän välinen kemia oli maagista. Opin häneltä niin paljon sekä pelaajana että ihmisenä. Olemme yhä hyviä ystäviä, vaikkakin olemme persoonina toistemme vastakohdat.

Mutta mikä sitten oli se salainen resepti, joka teki Kariya-Selänne-kaksikosta yhden NHL:n pelätyimmistä?

– Me emme välittäneet siitä, että kuka tekee maalit. Se oli se kaveri, joka sattui olemaan kiekon kanssa oikeassa paikassa. Jäällä tunsin aina tietäväni, ilman katsomistakin, missä hän liikkui ja luulen, että hän (Teemu) sanoisi samaa.

Selänne tapasi vitsailla Kariyalle siitä, että kanadalaispeluri osasi lukea hänen ajatuksensa. Tähän Kariyalta löytyykin melkoisen huvittava kommentti.

– Vapaapäivinä häntä ei ollut vaikea lukea. Hän katsoi aina Baywatchia, Kariya päättää.