NHL:n tämän kesän varaustilaisuudessa nähtiin kaikkien aikojen korkeimmalla numerolla NHL:ään varattu ranskalaispelaaja.

NHL:ään varattu ranskalaispelaaja on jo itsessään melkoinen harvinaisuus. Kaiken kaikkiaan maailman kovimpaan kiekkoliigaan on draftattu koko sen olemassaolon aikana vain viisi Ranskassa syntynyttä pelaajaa ja heistä vain kaksi on oikeasti edustanut Ranskaa maajoukkuetasolla.

Ylipäätään NHL:n historia tuntee kaiken kaikkiaan yhdeksän Ranskassa syntynyttä pelaajaa ja nykyisin maailman kovimmassa kiekkoliigassa pelaa kolme ranskalaista, jos Kanadaa maajoukkuetasolla edustavaa Xavier Ouelletia ei lasketa mukaan joukkoon: Yohann Auvitu, Pierre-Edouard Bellemare ja Antoine Roussel.

Kuten kaikki varmasti muistavat maan upean esiintymisen jääkiekon MM-kisoissa, lienee turvallista sanoa, että Ranska on tulossa entistä isommin mukaan jääkiekkoon. Useat lupaavat ranskalaispelaajat lähtevät Euroopan kovimpiin kiekkosarjoihin hakemaan kovia pelejä ja sitä kautta taso nousee jatkuvasti.

NHL:n varaustilaisuudessa lauantaina nähty toinen kierros oli jälleen oiva osoitus Ranskan maltillisesta, mutta upeasta mukaantulosta jääkiekkokartalle. Kun nimittäin Columbus Blue Jackets kuulutti numerolla 45 Alexandre Texierin nimen, tuli hänestä maansa korkeimmalla numerolla varattu pelaaja.

Vielä tänä päivänä NHL-seurat eivät lähetä kykyjenetsijöitään tarkkailemaan Ranskan pääsarjassa pelaavia pelaajia ja tämä oli tarina myös Texierin kohdalla. Blue Jackets oli kuitenkin konsultoinut useita Euroopassa operoivia scoutteja ja sitä kautta he olivat kuulleet Texieristä.

Kuka sitten on Alexandre Texier?

Alexandre Texier on 17-vuotias keskushyökkääjä, joka pelasi päättyneen kauden maansa pääsarjassa, Grenoblen joukkueessa.

Hänelle kirjattiin runkosarjaotteluita 40 kappaletta, joissa hän iski tehopisteet 10+9 ja 12 pudotuspeliotteluun hän teki 10 tehopistettä.

Ranskan juniorimaajoukkueissa hän puolestaan oli dominoiva alemman tason MM-kisoissa, sillä alle 18-vuotiaissa tämä grenoblelainen viimeisteli viiteen otteluun viisi tehopistettä ja alle 20-vuotiaissa – siis jopa kolme vuotta vanhempien joukossa – hän naulasi viiteen otteluun pisteet 1+7.

Kyseessä on luonnollisesti raakile, mutta nimenomaan raakile, jossa Blue Jacketsin johtoporras, Jarmo Kekäläisen johdolla, näki merkkejä loistavasta tulevaisuudesta. Luonnollisesti töitä on tehtävä vielä paljon, mutta potentiaali on olemassa, kunhan urapolku on oikeanlainen.

Ja tuo urapolku tulee ottamaan ensi kaudella uuden ja oikean askeleen: Texier tulee siirtymään ensi kaudeksi joko SHL:ään tai Liigaan.

– En tule jatkamaan Ranskassa. Haluan mennä sarjaan, jossa voin jatkaa kehittymistäni, joko Ruotsiin tai Suomeen. Päätän tämän Draftin jälkeen, että mikä tulee olemaan määränpääni, Texier paalutti Hockeysverige.se:lle tultuaan varatuksi.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.